Τελευταία Νέα
Πολιτική

Olympia Forum V - Καλύβα (Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας): Νέες δράσεις για την ευημερία των παιδιών

Olympia Forum V - Καλύβα (Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας): Νέες δράσεις για την ευημερία των παιδιών
Η Φ. Καλύβα ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα κατά της  παιδικής παχυσαρκίας και τους τρεις πυλώνες δράσης
Η επένδυση όλων στην πρωτοβάθμια υγεία, αλλά κυρίως των φορέων που ασχολούνται με την ευημερία και την φροντίδα των παιδιών, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο πλαίσιο του Olympia Forum V, με ομιλητές την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας από το υπουργείο Υγείας, Φωφώ Καλύβα, τον πρόεδρο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββα.
Η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα, αναφέρθηκε στο σπουδαίο πρόγραμμα που υλοποιείται από το υπουργείο και στοχεύει στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας εστιάζοντας στην άσκηση και τη διατροφή τονίζοντας ότι υλοποιείται σε εθνικό επίπεδο στα σχολεία, απευθυνόμενο όχι μόνο στα παιδιά,  αλλά και στις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς.
Η κα Καλύβα ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα και τους τρεις πυλώνες δράσης του αναφέροντας ότι «στόχος μας είναι τα παιδιά να αποκτήσουν τις γνώσεις για να μπορούν να διαχειρίζονται τη διατροφή τους, να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον κοινωνικό, σχολικό, οικογενειακό που θα υποστηρίζει αυτές τις επιλογές και ταυτόχρονα θα έχουν και τη δυνατότητα να συμμετέχουν τα παιδιά σε ασκήσεις, σε ομάδες, προκειμένου η άσκηση τους να είναι πιο έντονη στην καθημερινότητά τους».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας, παρουσίασε τις υπηρεσίες που έχει αναπτύξει στο νοσοκομείο παίδων στεκόμενος σε μια βασική παράμετρο που απασχολεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα, η οποία αφορά την υπερβολική χρήση του διαδικτύου από παιδιά. «Έχει οδηγήσει σε συμπεριφορές εξάρτησης με έκπτωση κοινωνικών δεξιοτήτων, περιορισμό προσωπικής επαφής, ταυτόχρονη απομόνωση και παραμέληση υγείας και συχνά επιθετικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασάββας και σχολίασε ότι μία από τις αιτίες της διαδικτυακής εξάρτησης υπήρξε και η πανδημία του κορονοϊού.
Τη συνεργασία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την πρωτοβάθμια δημόσια υγεία, επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.
«Όλοι είμαστε ευάλωτοι όταν το παιδί μας έχει πρόβλημα υγείας είτε έχουμε χρήματα, είτε όχι», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας για την συνολική δράση του χαμόγελου του παιδιού και την συνεργασία του με το ΕΣΥ. Συμφώνησε, δε, με την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, ως προς την επένδυση στην πρωτοβάθμια δημόσια υγεία και σχολίασε ότι «οι προσπάθειες που κάνουμε αφορούν την υπηρέτηση προς τους θεσμούς της δημόσιας υγείας», ξεκαθαρίζοντας ότι το Χαμόγελο όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζεται με όλους τους φορείς για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης