Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη βόμβα από Spiegel: Το ΝΑΤΟ πυροδοτεί ευθεία σύγκρουση με την Κίνα - Η ακραία ρητορική των ΗΠΑ οδηγεί τον πλανήτη στα άκρα

Αποκάλυψη βόμβα από Spiegel: Το ΝΑΤΟ πυροδοτεί ευθεία σύγκρουση με την Κίνα - Η ακραία ρητορική των ΗΠΑ οδηγεί τον πλανήτη στα άκρα
Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να χαρακτηρίσει την Κίνα ως «ευθεία απειλή» για τη Συμμαχία, καθότοι οι εκπρόσωποί του ισχυρίζονται ότι το Πεκίνο παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα
Μετά την πρόκληση του πολέμου απέναντι στη Ρωσία και την παροχή λευκής επιταγής στο Ισραήλ, για να ανοίξει πολεμικά μέτωπα σε όλη Μέση Ανατολή, το ΝΑΤΟ μετατοπίζεται πλέον στο τελευταίο μέρος του σχεδίου του για έναν ανεξέλεγκτο... παγκόσμιο πόλεμο, καθώς προετοιμάζεται για ευθεία σύγκρουση με την Κίνα.
Μάλιστα, το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να χαρακτηρίσει την Κίνα ως «ευθεία απειλή» για τη Συμμαχία, με τη δικαιολογία ότι το Πεκίνο φέρεται να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτει η γερμανική Spiegel.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του εντύπου, εκπρόσωποι των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου προέβησαν την περασμένη εβδομάδα σε έκκληση προς τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για να υιοθετήσει πολεμική ρητορική κατά της Κίνας, πάνω στην υποτιθέμενη βάση ότι το Πεκίνο παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα.
Φυσικά, κάτι τέτοιο αναμένεται να έχει αναπόφευκτες συνέπειες σε διπλωματικό και σε στρατιωτικό επίπεδο, οδηγώντας σε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση.
Σύμφωνα με τη θέση του Λονδίνου, ο στρατιωτικός συνασπισμός πρέπει να λάβει μέτρα προκειμένου να τερματίσει αυτή τη «βοήθεια», καθώς η τρέχουσα προσέγγιση απέναντι στο Πεκίνο δεν λειτουργεί.
Αυτή η πρόταση υποστηρίχθηκε μάλιστα και από τις Κάτω Χώρες.
Όπως επισημαίνει το περιοδικό, αν οι υποστηρικτές της σκληρής γραμμής καταφέρουν να πείσουν τα υπόλοιπα μέλη του συνασπισμού, η Κίνα θα μπορούσε σύντομα να καταστεί μια ακόμη «απειλή για το ΝΑΤΟ», μαζί με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη στη μαύρη λίστα της Συμμαχίας με τα «κράτη - απειλές».

Γερμανία, Γαλλία και Ουγγαρία απέναντι στη σκληρή γραμμή των ΗΠΑ

Ακολούθως αυτό το νέο status της Κίνας θα καταγραφεί και σε επίσημο έγγραφο που θα σχετίζεται με το σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ (NATO BMD).
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Der Spiegel, μια τέτοια κίνηση θα έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα.
Παρόλα αυτά σε αυτή τη στρατηγική φαίνεται να αντιτίθεται σφόδρα το Βερολίνο.
Εκπρόσωπος της Γερμανίας, σύμφωνα με το περιοδικό, προειδοποίησε ότι «δεν θα πρέπει να βγάζουμε πρόσωρα συμπεράσματα για την Κίνα».
Επιφυλάξεις σχετικά με την αυστηροποίηση της ρητορικής κατά του Πεκίνου εξέφρασαν επίσης η Γαλλία και η Ουγγαρία.
Εξαιτίας των διαφορών που προέκυψαν μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ αναφορικά με την Κίνα, η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν αποκλείεται να ματαιώσει τη συζήτηση και τις διαπραγματεύσεις εντός του Συμφώνου για το φλέγον ζήτημα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Der Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης