Τελευταία Νέα
Διεθνή

O έξι φορές Ολυμπιονίκης Chris Hoy ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο – «Μου δίνουν 2 έως 4 χρόνια ζωής»

O έξι φορές Ολυμπιονίκης Chris Hoy ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο – «Μου δίνουν 2 έως 4 χρόνια ζωής»
«Όσο αφύσικο κι αν αισθάνεται, αυτό είναι η φύση. Ξέρετε, όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας»
Ο 48χρονος πρώην ποδηλάτης, ο οποίος είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρίσιμους Ολυμπιονίκες της Βρετανίας, Chris Hoy, μοιράστηκε τη διάγνωσή του με την εφημερίδα Sunday Times, λέγοντας ότι αρχικά πήγε στο νοσοκομείο τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού ένιωσε πόνο στον ώμο του.
Μια εξέταση διαπίστωσε έναν όγκο εκεί, προτού μια δεύτερη σάρωση διαπιστώσει πρωτοπαθή καρκίνο στον προστάτη του, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στα οστά του.
Οι εξετάσεις διαπίστωσαν όγκους στον ώμο, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και το πλευρό του.
«Όσο αφύσικο κι αν αισθάνεται, αυτό είναι η φύση. Ξέρετε, όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας», δήλωσε στους Sunday Times.
«Με το χέρι στην καρδιά, είμαι αρκετά θετικός τις περισσότερες φορές και αισθάνομαι αληθινά ευτυχής. Αυτό είναι μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό έχει να κάνει με την εκτίμηση της ζωής και την εύρεση της χαράς», πρόσθεσε.
Στη συνέντευξη, ο Hoy αποκάλυψε επίσης ότι η σύζυγός του Σάρα, με την οποία έχει δύο μικρά παιδιά, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας (σκλήρυνση κατά πλάκας) ένα μήνα αφότου διαπίστωσε ότι είχε καρκίνο.
«Είναι η πιο κοντινή στιγμή που ήρθα στο να σκεφτώ, ξέρετε, γιατί εγώ; Απλά, τι; Τι συμβαίνει εδώ; Δεν φαινόταν αληθινό. Ήταν ένα τεράστιο χτύπημα, όταν είσαι ήδη σε κατάσταση αναταραχής», είπε.
Τον Φεβρουάριο, ο Hoy αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο, αν και δεν ανακοίνωσε τον τύπο ή την πρόγνωσή του.
Ο Hoy έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, όπου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ ανδρών.
Κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 στη χρονομέτρηση των 1.000 μέτρων ανδρών, πριν γίνει γνωστό στη Βρετανία χάρη στα κατορθώματά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, όπου κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα.
Στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, κέρδισε άλλα δύο χρυσά μετάλλια και αποσύρθηκε ως ο πιο επιτυχημένος Ολυμπιονίκης της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας, αν και το όριο αυτό έχει πλέον ξεπεραστεί από τον συναθλητή του ποδηλάτη πίστας Jason Kenny.
Από τότε που αποσύρθηκε, εργάζεται για το BBC ως ειδήμων και αυτή τη στιγμή καλύπτει για λογαριασμό του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας πίστας στην Κοπεγχάγη. Την Κυριακή, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram με την ομάδα του BBC εκεί και έγραψε ότι ήταν «συγκλονισμένος» από την «αγάπη και την υποστήριξη που έδειξαν στην οικογένειά μου και σε μένα».
«Μπορεί να δείτε στις ειδήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο κάποια άρθρα σχετικά με την υγεία μου, γι’ αυτό ήθελα να σας διαβεβαιώσω όλους ότι αισθάνομαι καλά, δυνατός και θετικός και είμαι συγκλονισμένος από την αγάπη και την υποστήριξη που δείχνεται στην οικογένειά μου και σε μένα. Προχωράμε μπροστά!», δήλωσε.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Keir Starmer ήταν μεταξύ εκείνων που χαιρέτισαν τη «θετικότητα» του Hoy την Κυριακή. «Τόσο θλιβερά νέα. Ο Κρις είναι ένας θρύλος του βρετανικού αθλητισμού. Το ότι αντιμετώπισε τη διάγνωσή του με τόση θετικότητα εμπνέει. Όλη η χώρα είναι πίσω από αυτόν και την οικογένειά του», έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
Εν τω μεταξύ, ο αστέρας της ποδηλασίας Mark Cavendish αποκάλεσε τον Ηου «ήρωα» στο Instagram, ενώ η διπλή Ολυμπιονίκης Μπέκι Άντλινγκτον δήλωσε: «Ένας πραγματικός θρύλος. Συνεχίζεις να είσαι το μοναδικό μου πρότυπο».
Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Τζον Σουΐνει έγραψε στο X ότι στέλνει «κάθε καλή ευχή στον Σερ Κρις Χόι και την οικογένειά του. Μας ενέπνεε πάντα με όλα όσα έκανε. Είναι ένας άνθρωπος με απίστευτο θάρρος και αυτό λάμπει σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης