Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beige Book (Fed): Νέα υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ - Αύξηση στις τιμές τροφίμων

Beige Book (Fed): Νέα υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ - Αύξηση στις τιμές τροφίμων
Οι τιμές κατοικιών παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερές ή ελαφρώς αυξημένες
Νέα υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην αμερικανική οικονομία έδειξε η η μηνιαία έκθεση «Beige Book» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), η οποία ερευνά το επιχειρηματικό κλίμα στις 12 Περιφέρειες των ΗΠΑ όπου εδρεύουν οι Fed.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα για τον Οκτώβριο 2024, η οικονομική δραστηριότητα παρουσίασε μικρή αλλαγή σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αν και δύο Περιφέρειες ανέφεραν μέτρια ανάπτυξη.
Οι περισσότερες περιοχές ανέφεραν πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας, ενώ οι αναφορές για τις καταναλωτικές δαπάνες ήταν μικτές.
Η δραστηριότητα της αγοράς κατοικιών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και οι τιμές κατοικιών παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερές ή ελαφρώς αυξημένες. Ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των επιτοκίων στεγαστικών δανείων κράτησε ορισμένους πολίτες μακριά από την αγορά σπιτιού. Οι αγορές εμπορικών ακινήτων ήταν γενικά αμετάβλητες.
Η πρόσφατη απεργία λιμενεργατών προκάλεσε μόνο μικρές προσωρινές διακοπές οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, ενώ οι ζημιές από τον τυφώνα Milton επηρέασαν τις καλλιέργειες και προκάλεσαν παύσεις λειτουργίες σε επιχειρήσεις.
Στην αγορά εργασίας, η απασχόληση αυξήθηκε ελαφρά και οι απολύσεις παρέμειναν περιορισμένες.
Στο κρίσιμο μέτωπο του πληθωρισμού, ο ρυθμός αύξησης των τιμών συνέχισε να μετριάζεται στις περισσότερες Επαρχίες.
Ωστόσο, αναφέρθηκαν απότομες αυξήσεις στις τιμές τροφίμων, όπως τα αυγά και τα γαλακτοκομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης