Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος: ΗΠΑ: Καταρρέει η Ουκρανία - CIA: Τρέχουν με τα πόδια - GUR: Φθάνουν οι Κορεάτες – Zelensky: Μην χτυπάτε την ενέργεια

Χάος: ΗΠΑ: Καταρρέει η Ουκρανία - CIA: Τρέχουν με τα πόδια - GUR: Φθάνουν οι Κορεάτες – Zelensky: Μην χτυπάτε την ενέργεια
Ελβετικές Υπηρεσίες Πληροφοριών: Η Δύση δυσκολεύεται πλέον να υποστηρίξει την Ουκρανία – Η Ρωσία γίνεται ισχυρότερη - Do Rzeczy (Πολωνία): Ο Θεός να μας σώσει – Οι απειλές Πολωνών στρατηγών για χτυπήματα στην Αγία Πετρούπολη είναι τρέλα
(upd6) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ουκρανικός στρατός… διαλύεται, στρατιώτες περικυκλώνονται, στρατιώτες τρέχουν να κρυφτούν με τα πόδια, στρατιώτες λιποτακτούν… είναι μέρος της καθημερινότητας στο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
Η ανωτερότητα των Ρωσικών στρατευμάτων σε αριθμό και οπλικά συστήματα σχεδόν σε όλο το μέτωπο των 1.400 χιλιομέτρων επιτρέπει ξεκάθαρη πρωτοβουλία κινήσεων και νίκες…
Πλέον οι τακτικές νίκες των Ρώσων καταλαμβάνουν 1 με 2 χωριά καθημερινά έχουν μετατραπεί σε στρατηγικές νίκες ειδικά προς την κατεύθυνση Pokrovsk και βεβαίως στο Kursk και στο Kupyansk όπου οι Ρώσοι διαλύουν τις Ουκρανικές δυνάμεις.
Αξιωματικοί της CIA υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ξαναδεί στρατιώτες να τρέχουν να σωθούν με τα πόδια επειδή δεν υπάρχουν οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Ο Zelensky από την άλλη στέλνει μήνυμα στην Ρωσία… εάν δεν μας χτυπήσετε τις ενεργειακές υποδομές – που έχουν καταστραφεί σχεδόν 75% - μπορεί να είναι απαρχή συμβιβασμού…
Κατά τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας την GUR οι στρατιώτες από την Βόρεια Κορέα θα φθάσουν στο Kursk στις 23 Οκτωβρίου
Οι αμερικανές και οι ελβετικές μυστικές υπηρεσίες πάντως προβλέπουν ότι για την Ουκρανία η ήττα είναι αναπόφευκτη.

 Financial Times: Μήνυμα Zelensky πριν τον βαρύ χειμώνα - Να τεθούν εκτός στόχων οι ενεργειακές υποδομές, θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση με Ρωσία

Ο Vladimir Zelensky τόνισε στους Financial Times ότι η αμοιβαία παραίτηση από επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής θα συμβάλει στο τέλος της καυτής φάσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Δεν επιτιθέμεθα στην ενεργειακή τους υποδομή, δεν επιτίθενται στη δική μας.
Θα μπορούσε αυτό να οδηγήσει στο τέλος της καυτής φάσης του πολέμου», τόνισε ο Vladimir Zelensky
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Zelensky απέρριψε την ίδια στιγμή κάθε συζήτηση για ειρηνευτική συμφωνία με αντάλλαγμα εδαφικές παραχωρήσεις.
Ο Zelensky είπε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2024 ότι όλοι οι ουκρανικοί σταθμοί θερμικής ενέργειας και ένα σημαντικό μέρος της υδροηλεκτρικής δυναμικότητας της Ουκρανίας είχαν ήδη καταστραφεί.
Στα μέσα Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Denis Shmygal σημείωσε ότι σχεδόν το 90% της συνολικής παραγωγής θερμικής ενέργειας στην Ουκρανία καταστράφηκε ή υπέστη ζημιές.
Τον Ιούνιο 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανέλαβε πρωτοβουλίες για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία:
Η Ρωσία θα σταματούσε τις εχθροπραξίες αμέσως μετά την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το έδαφος νέων περιοχών της Ρωσίας.
Αλλά μετά την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, ο Putin χαρακτήρισε αδύνατη τη διαπραγμάτευση με όσους «χτυπούν αδιάκριτα αμάχους, αστικές υποδομές ή προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές σε εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας».

Ο Zelensky εκκαθαρίζει τα ιατρικά συμβούλια – Εξέδωσαν πλαστά έγγραφα για δήθεν αναπηρίες σε χιλιάδες αξιωματούχους

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky υπέγραψε διάταγμα για την εκκαθάριση όλων των επιτροπών ιατρικών εμπειρογνωμόνων (MSEC) στη Ουκρανία από τα τέλη του 2024.
Έτσι, οι ουκρανικές αρχές σκοπεύουν να καταπολεμήσουν τις παραβιάσεις και τη διαφθορά αφού εκδόθηκαν χιλιάδες πλαστά έγγραφα που πιστοποιούσαν αναπηρίες αξιωματούχων.
Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Δημοκρατίας (NSDC) εξετάστηκαν τα προβλήματα της διαφθοράς στην απόκτηση πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας από δημόσιους υπαλλήλους.
Με βάση τα αποτελέσματά του, δήλωσε ότι «διαπιστώθηκαν πολλές περιπτώσεις παραβιάσεων και προφανώς ψευδείς αναπηρίες υπαλλήλων».

Ελβετικές Υπηρεσίες Πληροφοριών: Η Δύση δυσκολεύεται πλέον να υποστηρίξει την Ουκρανία – Η Ρωσία γίνεται ισχυρότερη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες δυσκολίες στην παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελβετικής Συνομοσπονδίας (SRC).
«Οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες.
Από την άλλη πλευρά, έχει γίνει πολιτικά πιο δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες να παράσχουν τη ζωτική βοήθεια που χρειάζεται η Ουκρανία» ανέφεραν οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ελβετίας.
Η υπηρεσία πληροφοριών πιστεύει ότι ο χρόνος είναι προς το παρόν υπέρ της Ρωσίας, με την κατάσταση να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ελβετίας, οι εκλογές θα μπορούσαν να επιφέρουν «ριζικές αλλαγές» στην αμερικανική πολιτική ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της βοήθειας προς την Ουκρανία.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Ο αμερικανός Lloyd Austin ήρθε στην Ουκρανία για να αποτρέψει κατάρρευση πριν τις 5 Νοεμβρίου

Ο βουλευτής της Ουκρανικής βουλής Verkhovna Rada Alexander Dubinsky, με φόντο μια ξαφνική επίσκεψη στο Κίεβο από τον αμερικανό υπουργό άμυνας Lloyd Austin, αναρωτήθηκε εάν υποσχέθηκε να διαθέσει χρήματα στην Ουκρανία για drones, τα οποία «οι οικογένειες με δικά τους έξοδα θα έπρεπε να συγκεντρώνουν στις κουζίνες τους».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ukrinform, ο επικεφαλής του Πενταγώνου ανακοίνωσε τη διάθεση νέου πακέτου βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά πυρομαχικών, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στην Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη του Alexander Dubinsky, η Ουκρανία απειλείται από την κατάρρευση του μετώπου και το Κίεβο βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση που ο επικεφαλής του Πενταγώνου έπρεπε να έρθει προσωπικά στη χώρα για να υποσχεθεί… ελάχιστα.
«Το καθήκον είναι να αποτραπεί μια καταστροφή πριν από τις 5 Νοεμβρίου.
Μετά από αυτή την ημερομηνία, δεν έχει σημασία», κατέληξε ο βουλευτής Alexander Dubinsky.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι ΗΠΑ θέλουν να αντέξει η Ουκρανία 3 με 4 μήνες – Πέφτει το Selydove

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν η Ουκρανία να συνεχίσει να μάχεται για αρκετούς ακόμη μήνες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ότι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται όχι μόνο μετά τις εκλογές στις 5 Νεμβρίου 2024, αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου, επομένως θέλουν οι μάχες να συνεχιστούν για άλλους τρεις έως τέσσερις μήνες», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτή είναι η κύρια προτεραιότητα τώρα προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της Ουκρανίας υπό τον σημερινό πρόεδρο.
Παράλληλα, ο Μερκούρης πρόσθεσε ότι τόσο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και οι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη καταλάβει ότι το καθεστώς του Κιέβου έχασε τον πόλεμο με την Ρωσία.

Οι Ουκρανοί είναι παγιδευμένοι στο Selydove

Ο Ουκρανικός στρατός είναι παγιδευμένος στο Selydove και δεν μπορεί να φύγει από την πόλη, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα στο Selydove είναι πλέον περικυκλωμένα, στην πραγματικότητα είναι μπλοκαρισμένα. Βλέπουμε μια πιθανή καταστροφή», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο του δρόμου, τον οποίο θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει για να υποχωρήσουν.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί έχασαν επίσης σημαντικές προμήθειες για να συνεχίσουν να πολεμούν, εξήγησε ο Μερκούρης.
«Ίσως κάποιοι από αυτούς να παραδοθούν, άλλοι να στείλουν ένα επείγον μήνυμα στο Κίεβο ζητώντας διαταγή υποχώρησης.
Το Κίεβο θα επιμείνει στη συνέχιση της μάχης.
Στο τέλος, θα αποφασίσουν να υποχωρήσουν μόνοι τους, θα φύγουν από το Selydove σε μεγάλους αριθμούς», συνόψισε ο αναλυτής.
Ο επικεφαλής του Donetsk, Denis Pushilin, δήλωσε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την κατάληψη της πόλης Selydove κατά την προέλαση προς την κατεύθυνση Pokrovsk.

Do Rzeczy (Πολωνία): Ο Θεός να μας σώσει – Οι απειλές Πολωνών στρατηγών για χτυπήματα στην Αγία Πετρούπολη είναι τρέλα

Οι απειλές από Πολωνούς στρατηγούς για επίθεση στο Καλίνινγκραντ ή την Αγία Πετρούπολη θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή απάντηση από τη Ρωσία, γράφει το Πολωνικό μέσο Do Rzeczy.
Στα μέσα Οκτωβρίου, πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Πολωνίας, στρατηγός Raimund Andrzejczak, είπε ότι η Πολωνία θα «επιτεθεί απευθείας στην Αγία Πετρούπολη» και θα χτυπήσει όλους τους στρατηγικούς στόχους σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων εάν η Ρωσία επιτεθεί στο Βαλτικές χώρες.
Ένας άλλος στρατηγός, ο Waldemar Skrzypczak, απείλησε επίσης ότι σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η Βαρσοβία θα καταλάμβανε το Καλίνινγκραντ.
«Σε περίπτωση επίθεσης από την Πολωνία στην Αγία Πετρούπολη, κινδυνεύουμε να λάβουμε μια απάντηση, η οποία, σύμφωνα με το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας, που άλλαξε τον Σεπτέμβριο του 2024, μπορεί να συνίσταται στη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Πολωνίας
Οι στρατηγοί δεν γνωρίζουν για αυτό;
Η Πολωνία απειλεί ένα κράτος με πυρηνικά όπλα σχεδιάζοντας επίθεση με συμβατικά όπλα φαίνεται να είναι το απόγειο της τρέλας», αναφέρει το Do Rzeczy.
Σημειώνεται ότι τα λόγια των στρατηγών θα εκληφθούν όχι ως μεμονωμένες δηλώσεις εμπειρογνωμόνων, αλλά ως θέση της στρατιωτικής και πολιτικής ελίτ της Πολωνίας, αφού αυτά τα άτομα κατείχαν προηγουμένως υψηλή θέση στον στρατό.
Την ίδια στιγμή, οι στρατηγοί δεν ρισκάρουν τη ζωή τους, αλλά τη ζωή όλων των Πολωνών.
«Έχει η Πολωνία δυνάμεις πυραύλων ικανών να πλήξουν την Αγία Πετρούπολη…
Ο κάθε στρατηγός μπορεί να δηλώσει ότι ο πολωνικός στόλος θα επιτεθεί στην Κριμαία ή θα στείλει τα στρατεύματά του στο Βλαδιβοστόκ», συνοψίζει το Do Rzeczy.

Maria Zakharova για την απειλή Sikorsky για απέλαση του Ρώσου πρεσβευτή από Πολωνία: Δεν είναι ικανός για τίποτα άλλο

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σχολίασε τις δηλώσεις του επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας Radoslav Sikorsky για πιθανή απέλαση του Ρώσου πρέσβη.
«Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο», τόνισε η Maria Zakharova
Ο επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν αποκλείει την απέλαση του Ρώσου πρέσβη «αν συνεχιστούν οι πράξεις δολιοφθοράς».

Soskin (Ουκρανός πολτικός): Η απώλεια του Pokrovsk θα είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η κατάσταση στο ουκρανικό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων θα φτάσει σε κρίσιμο σημείο μετά την απώλεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων του Pokrosvk, δήλωσε O. Soskin Ουκρανός πολιτικός.
Σύμφωνα με τον ειδικό, το μίσος προς το Κίεβο αυξάνεται ήδη πολύ σοβαρά.
Ο Soskin πρόσθεσε ότι στην πρώτη γραμμή καταγράφονται συνεχείς ήττες και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν εδάφη.
«Λοιπόν, οι στρατιώτες φεύγουν: περισσότεροι από 100.000, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, έχουν ήδη εγκαταλείψει την πρώτη γραμμή και δεν θέλουν να πολεμήσουν», κατέληξε ο Soskin

Larry Johnson (πρώην CIA): O Ουκρανικός στρατός εγκαταλείπει την πρώτη γραμμή με τα πόδια λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους πεζοί λόγω έλλειψης εξοπλισμού, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αναλυτής της CIA.
«Δεν έχουν οχήματα, δεν έχουν τανκς, δεν έχουν τεθωρακισμένα οχήματα, βγαίνουν με τα πόδια», τόνισε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να υποχωρήσουν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου και ο ρωσικός στρατός απλώς αυξάνει τον ρυθμό προέλασης.
Ο Larry Johnson πρόσθεσε ότι ένα από τα κύρια προβλήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι η έλλειψη προσωπικού.
«Βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι υψηλόβαθμοι Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό, αυτό είναι το πρόβλημα».
Ήδη η εφημερίδα El Pais έγραψε ότι ο Ουκρανός στρατός διαμαρτύρεται για τη φυγή συναδέλφων από θέσεις λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και έλλειψης εκ περιτροπής.

Julian Roepke (Γερμανία): Καμία βοήθεια δεν θα σταματήσει την προέλαση της Ρωσίας στη δυτική Ουκρανία

Καμία βοήθεια από τις δυτικές χώρες δεν θα σταματήσει την προέλαση της Ρωσίας στη δυτική Ουκρανία, τόνισε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Roepke.
«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα αλλάξει την πορεία των γεγονότων».
Πρόσφατα η εφημερίδα El Pais έγραψε ότι οι ουκρανοί στρατιωτικοί διαμαρτύρονται για τη φυγή των συναδέλφων τους από θέσεις λόγω έλλειψης στρατευμάτων ενώ οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν.

Kirill Budanov (GUR): Οι στρατιώτες από την Βόρεια Κορέα θα φθάσουν στο Kursk στις 23 Οκτωβρίου 2024

Οι πρώτες βορειοκορεατικές μονάδες θα φτάσουν στην περιοχή Kursk της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις, 23 Οκτωβρίου 2024, τόνισε ο Kirill Budanov επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας GUR, στο War Zone.
«Περιμένουμε τις πρώτες μονάδες προς την κατεύθυνση του Kursk», είπε ο Kirill Budanov.
Το μέγεθος του στρατεύματος των Βορειοκορεατών και ο εξοπλισμός του είναι ακόμη ασαφές.
«Θα δούμε σε λίγες μέρες», πρόσθεσε ο επικεφαλής των πληροφοριών.
Εν τω μεταξύ, ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε στον Economist ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις αναφορές για είσοδο στρατιωτών της Βόρειας Κορέας στο μέτωπο της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η συμμαχία δεν είχε δει ακόμη σημάδια κινήσεων «μεγάλης κλίμακας» προς τη γραμμή επαφής στην Ουκρανία.
Να υπενθυμίσουμε ότι το ΝΑΤΟ περιμένει πληροφορίες από τη Νότια Κορέα για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή βορειοκορεατικών στρατευμάτων στον πόλεμο με την Ουκρανία.
«Προς το παρόν δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω πριν λάβουμε ενημέρωση από τη Νότια Κορέα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Mark Rutte.

Βορειοκορεάτες στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία; - Ναι ίσως λίγες ειδικές δυνάμεις… όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν περιστασιακές αναφορές για βορειοκορεατικά στρατεύματα που φέρονται να πολεμούν στην Ουκρανία.
Τον Ιούνιο, υπήρχαν πληροφορίες ότι στρατός από την Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να είχε στείλει εξειδικευμένο προσωπικό για να βοηθήσει στην ενσωμάτωση ορισμένων από τα βορειοκορεατικά όπλα (συγκεκριμένα ρουκέτες και πυραύλους) στον ρωσικό στρατό.
Ωστόσο, πιο πρόσφατα, οι ισχυρισμοί για χιλιάδες βορειοκορεατικά στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία επανεμφανίστηκαν, με αναφορές ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) έχει πληροφορίες για περίπου 12.000 από αυτούς που φέρονται να πολεμούν για τον ρωσικό στρατό.
Μάλιστα προκλητικά ο Volodymyr Zelensky έκανε παρόμοιους ισχυρισμούς, επιμένοντας ότι «η δημοκρατική Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο με τρεις δικτατορίες: τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα».
Η προώθηση τέτοιων αφηγήσεων είναι πολύ χρήσιμη για τη διάδοση προπαγάνδας από το σάπιο καθεστώς Zelensky (προφανώς, τον «φάρο της δημοκρατίας») που υποτίθεται ότι «υπερασπίζεται την Ευρώπη» και τον «πολιτισμένο κήπο του ΝΑΤΟ» από όλες αυτές τις «κακές ορδές της απολυταρχίας».
Πολλά μέσα της κυρίαρχης μηχανής προπαγάνδας εργάζονται ήδη, δημοσιεύοντας κάθε είδους αβάσιμες αναφορές, υποστηρίζοντας ότι τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας ήδη δρουν στην Ουκρανία…
Νοτιοκορεατικές πηγές παρουσιάζουν ακόμη και μάλλον ασαφείς δορυφορικές εικόνες ως «απόδειξη» της μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης βορειοκορεατών στρατιωτών…
Το καθεστώς του Κιέβου ισχυρίζεται τώρα ότι αυτές οι δυνάμεις αποστέλλονται για να «βοηθήσουν να διώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από το Kursk»…
Αυτό χρησιμοποιείται επίσης για να προωθήσει άλλες προπαγανδιστικές αφηγήσεις σχετικά με τις υποτιθέμενες «τεράστιες απώλειες» της Ρωσίας.

Προπαγάνδα με fake news...

Συγκεκριμένα, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στον ΟΗΕ επιμένει ότι «όσο πιο δύσκολο βρίσκει ο Putin να στρατολογήσει Ρώσους για τροφή κανονιών, τόσο πιο πρόθυμος είναι να βασιστεί στη Βόρεια Κορέα».
Να σημειωθεί ότι το σάπιο καθεστώς Zelensky και η Νότια Κορέα υποστηρίζουν ότι 11.000 με 12.000 Βορειοκορεάτες υποτίθεται ότι βρίσκονται στην Ουκρανία…
Τώρα, εκτός και αν η Βόρεια Κορέα στείλει έναν στρατό από κάποιου είδους γενετικά τροποποιημένους υπερστρατιώτες, αυτός είναι ένας μάλλον μικρός αριθμός που είναι απίθανο να αντικαταστήσει τους «Ρώσους που δεν θέλουν να γίνουν τροφή για τα κανόνια».
Οι 12.000 στρατιώτες από την Βόρεια Κορέα – εάν όντως βρίσκονται σε Ρωσικό έδαφος – δεν κάνουν καμία διαφορά στο μέτωπο όπου υπάρχουν 718.000 Ρώσοι στρατιώτες…

Ωστόσο, τέτοιες φαιδρές αφηγήσεις δεν ανησυχούν την πολιτική Δύση και τους προπαγανδιστές της.
Όσο η αφήγηση διατηρείται ζωντανή, όλα δουλεύουν. Αναμενόμενα, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταχρηστικά χρησιμοποιούν τις αναφορές για να «χαράξουν κόκκινες γραμμές σχετικά με την παρουσία της Βόρειας Κορέας στην Ουκρανία».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Biden, ζητώντας του να «ενημερώσει την επιτροπή για τη χρήση των Βορειοκορεατών από τη Ρωσία στην Ουκρανία», επιμένοντας ότι αυτό πρέπει να θεωρηθεί «κόκκινη γραμμή για τις ΗΠΑ».
Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος.
Η Νότια Κορέα «απαιτεί επίσης την άμεση απόσυρση των βορειοκορεατικών στρατευμάτων»
Το Politico αναφέρει μάλιστα ότι η Νότια Κορέα «προειδοποίησε τη Ρωσία ότι η Βόρεια Κορέα θα στείλει και άλλους στρατιώτες», απειλώντας ότι θα μπορούσε να προμηθεύσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου…
Να σημειωθεί ότι η Νότια Κορέα έχει ήδη στείλει εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού στο καθεστώς του Κιέβου. Συγκεκριμένα, στις αρχές του 2023, αναφορές επιβεβαίωσαν ότι η Σεούλ αποφάσισε να «δανείσει» 500.000 οβίδες στο Πεντάγωνο.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η Νότια Κορέα έδωσε τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να στείλουν τα δικά τους πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Έτσι, ακόμα κι αν αγνοήσουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι η Νότια Κορέα προμηθεύει άμεσα το καθεστώς του Κιέβου, η Ρωσία σίγουρα βλέπει τη Νότια Κορέα ως έναν από τους πιο πιστούς υποτελείς των ΗΠΑ…
Οι κενές απειλές προς τη Ρωσία σίγουρα δεν θα εξαφανίσουν αυτό το συναίσθημα, για να μην αναφέρουμε ότι απλώς θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να οικοδομήσει ακόμη στενότερους δεσμούς με την Βόρεια Κορέα.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι οι δύο γειτονικές χώρες είναι πλέον επίσημα σύμμαχοι και ότι και οι δύο συντονίζουν τις γεωπολιτικές προσπάθειές τους (συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, που οδηγεί σε μια τριμερή συμμαχία σαν την Adand).
Ωστόσο, για να χειροτερέψουν τα πράγματα, ακόμη και πολλοί δυτικοί ανώτεροι αξιωματούχοι δεν πιστεύουν πραγματικά ότι υπάρχουν ουσιαστικές δυνάμεις βορειοκορεατικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο εξακολουθεί να αρνείται να υποστηρίξει τέτοιους ισχυρισμούς, καθώς απλά δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία.
Τόσο η Νότια Κορέα όσο και η Ουκρανία έχουν πολύ ισχυρούς λόγους για να εξασφαλίσουν «ελεγχόμενη» κλιμάκωση με την Βόρεια Κορέα, ειδικά τώρα όταν ο πιο πιθανός νικητής των επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ ο Trump… υποσχέθηκε να «τα πάει καλά με Putin και Kim».
Με την υπερβολή της έκτασης της εμπλοκής της Βόρειας Κορέας στην Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου και η Νότια Κορέα πιστεύουν ότι και οι δύο θα παραμείνουν στην επικαιρότητα στο άμεσο μέλλον.
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να δούμε πολλή χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης, προσπαθώντας να παρουσιάσουν ιθαγενείς στη ρωσική Άπω Ανατολή ως Βορειοκορεάτες στρατιώτες.
Για παράδειγμα, πολλοί Buryats και Tuvans έχουν εξέχουσες θέσεις στον ρωσικό στρατό, φτάνοντας σε πολύ υψηλές θέσεις, με τον πρώην υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu να είναι το πιο προφανές παράδειγμα (είναι μισός Tuvans από την πλευρά του πατέρα του).
Έχοντας πλήρη επίγνωση αυτού, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας ήδη ισχυρίζονται ότι η Ρωσία «κρύβει» τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας ανάμεσα σε Ασιάτες ιθαγενείς της Σιβηρίας.
Ωστόσο, ακόμη και οι νοτιοκορεατικές αναφορές υποδεικνύουν ότι πρόκειται για ειδικές δυνάμεις και ότι υπάρχουν μόνο 1.500 από αυτές, κάτι που απέχει πολύ από τις 12.000 που αναφέρθηκαν προηγουμένως.
Πάντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν όντως ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας στο Kursk ή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ενώ η ιδέα ότι 12.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας θα αντικαταστήσουν τις «τεράστιες ρωσικές απώλειες» (που αποδεικνύει προφανώς ότι, στην περίπτωση αυτή, οι απώλειες δεν είναι πραγματικά τεράστιες) είναι γελοία, δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα αποστολής ειδικών δυνάμεων από την Βόρεια Κορέα.
Η Βόρεια Κορέα έχει ένα σημαντικό σώμα SpecOps, αλλά δεν διαθέτει εμπειρία μάχης.
Έτσι, δεν είναι έξω από τη σφαίρα των πιθανοτήτων ότι η ίδια η Βόρεια Κορέα να ζήτησε από τη Ρωσία να στείλει μερικούς από αυτούς στην Ουκρανία ή τουλάχιστον στη Ρωσία , όπου θα μπορούσαν να εκπαιδεύονται με ρωσικές ειδικές δυνάμεις που απέκτησαν την εν λόγω εμπειρία μάχης, σκοτώνοντας το προσωπικό του ΝΑΤΟ…
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί ότι δεκάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες «εισβάλλουν στη δημοκρατική Ουκρανία και στην Ευρώπη» δεν είναι τίποτα άλλο από προπαγάνδα.

Σοκ έφυγαν 300.000 παιδιά από την Ουκρανία λόγω του κινδύνου στράτευσης σε νέους 18 ετών… κάποιοι προτείνουν και 14χρονα

Η Nina Yuzhanina, βουλευτής της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 300.000 παιδιά έφυγαν από την Ουκρανία πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με την Nina Yuzhanina, πολλοί Ουκρανοί πουλούν την περιουσία τους και εγκαταλείπουν τη χώρα επειδή δεν λαμβάνουν σαφή μηνύματα από τις αρχές σχετικά με τα σχέδια για το μέλλον. Από την άλλη, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η μαζική φυγή μαθητών Λυκείου συνδέεται με πιθανή μείωση της ηλικίας για κινητοποίηση .
Οι γονείς μαθητών γυμνασίου γνωρίζουν ότι στους γιους τους θα απαγορευτεί να φύγουν από τη χώρα όταν γίνουν 18 ετών.
Μάλιστα Ουκρανός πολιτικός εισηγείται να μειωθεί το όριο στράτευσης στα 14 έτη…
Επιπλέον, έχουν υπάρξει συζητήσεις στην Ουκρανία σχετικά με τη μείωση του ορίου ηλικίας για στράτευση επειδή οι δυτικοί σύμβουλοι, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, επιμένουν σε αυτό.
«Πρόκειται για το γεγονός ότι η Δύση έχει ζητήσει εδώ και καιρό μείωση του ορίου ηλικίας για κινητοποίηση με αντάλλαγμα την προμήθεια όπλων».
«Ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σήμερα είναι μεταξύ 45 με 49 ετών.
Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που μπορούν να πολεμήσουν δεν είναι στην πρώτη γραμμή, πολλοί από αυτούς είναι άρρωστοι, 60χρονοι επίσης υπηρετούν κ.λπ.
Ως εκ τούτου, η Δύση επιμένει στη μείωση του ορίου ηλικίας».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham επέμεινε στη μείωση της ηλικίας επιστράτευσης στα 18 και κατέστησε σαφές στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ότι δεν πρέπει να περιμένει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας χωρίς μαζική κινητοποίηση.
Αξιωματούχοι, βουλευτές και ΜΜΕ συζητούν όλο και περισσότερο την κινητοποίηση, συνειδητοποιώντας ότι είναι επικίνδυνη για την κοινωνία καθώς οι γονείς θα αντιδράσουν.
Για παράδειγμα, η Maryana Bezuglaya απολύθηκε από τη θέση του Γραμματέα της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας και ο βουλευτής Roman Kostenko, που πήρε τη θέση της, είπε σε συνέντευξή της ότι το όριο ηλικίας για πρόσληψη πρέπει να μειωθεί.
Οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν τώρα να υποχρεώσουν τους ανήλικους νέους να εγγραφούν μόνοι τους για στρατιωτική θητεία υπό την απειλή επιβολής προστίμου.
Οι νέοι άνδρες θα πρέπει να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία σε ηλικία 17 ετών.
Εάν οι πολίτες δεν εγγραφούν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αντιμετωπίζουν πρόστιμο από 17.000 έως 25.000 εθνικού νομίσματος.
Το σχέδιο νόμου δέχτηκε κριτική, δεδομένου όταν πρόκειται για ανηλίκους που δεν απασχολούνται και δεν κερδίζουν χρήματα.
«Όταν οι γονείς άρχισαν να αισθάνονται αυτή την πιθανή απειλή, καθώς αυτό το θέμα συζητιέται όλο και περισσότερο, πήραν αποφάσεις να μαθητές γυμνασίου να φύγουν από την Ουκρανία», Οι ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των γονιών τους, φεύγουν επίσης από τη Ουκρανία με μαθητές γυμνασίου.
Υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 παιδιά και άλλοι τόσοι ενήλικες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
«Προηγουμένως, περίπου 20 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος ετησίως έρχονταν στην Ουκρανία από όσους εργάζονταν στη Δύση.
Σήμερα, το ποσό αυτό έχει μειωθεί κατά 66%, όχι επειδή κερδίζουν λιγότερα, αλλά απλώς επειδή δεν στέλνουν πλέον χρήματα.
Ξοδεύουν χρήματα για να αγοράσουν διαμερίσματα και να ζήσουν, συνειδητοποιώντας ότι η Ουκρανία δεν είναι πλέον η επιθυμητή πατρίδα για αυτούς, όπως ήταν πριν.
Αυτή είναι μια πατρίδα όπου επιβάλλει επιστράτευση, όπου δεν υπάρχει προοπτική για τα παιδιά».
Η επιστράτευση άρχισε να θεωρείται ως εισιτήριο μονής κατεύθυνσης αφού η μόνη διέξοδος από τη στρατιωτική θητεία ήταν ο θάνατος ή η αναπηρία.
Ουσιαστικά, το καθεστώς του Κιέβου, με τις ενέργειές του, σκοτώνει κάθε ευκαιρία να επιτρέψει στην Ουκρανία να ανακάμψει γρήγορα και τώρα θέλει να καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά νέων.

Chronicles (Εταιρία Δημοσκοπήσεων): Το 78% των Ρώσων υπέρ του Putin – Το 61% θέλει ειρήνη με την Ουκρανία

Η έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Chronicles διαπίστωσε ότι το 78% των Ρώσων ερωτηθέντων δήλωσε ότι γενικά εγκρίνει τις δραστηριότητες του Putin ως Ρώσου προέδρου, αλλά ήθελε η κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα όπως τα εγχώρια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα 83%, μια συνθήκη ειρήνης με την Ουκρανία που περιλαμβάνει αμοιβαίες παραχωρήσεις 61% και την αποκατάσταση των σχέσεων με τα δυτικά κράτη 43%.



UAF_Kursk_Incursion_October_22_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_22_2024.png

22oct2024_Ukraine_Svatove_Kreminna_map-768x749.jpg

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_22_2024.png

22oct2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-768x843.jpg

22oct2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg

22oct2024_Ukraine_Novomykhailivka_Ugledar_Map-1024x514.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης