Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες άνω του 1% στο πετρέλαιο, κάτω από 75 δολάρια το Brent

Απώλειες άνω του 1% στο πετρέλαιο, κάτω από 75 δολάρια το Brent
Αρνητικά λειτούργησε η περαιτέρω ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες άνω του 1% διεκόπη το σύντομο ανοδικό σερί (δύο ημερών) στο πετρέλαιο, καθώς οι τιμές υποχώρησαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ (την εβδομάδα που έληξε στις 18 Οκτωβρίου).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα αργού πετρελαίου εκτινάχθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα μετά από πτώση κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ένα επταήμερο πριν. Τα συνολικά αποθέματα παραμένουν περίπου 4% κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας, στα 426 εκατομμύρια βαρέλια.
Την ίδια στιγμή, αρνητικά για τις τιμές λειτούργησε η περαιτέρω ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου, με τον δείκτη ICE US Dollar Index (ενιαία τιμή έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) να ανακτά τις 104 μονάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε την ημέρα με πτώση 1,42% στα 74,96 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 1,35% και έκλεισε στα 70,77 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης