Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντελίριο από τον Λιθουανό ΥΠΕΞ: Αν ο Guterres θελήσει να παραιτηθεί από τον ΟΗΕ δεν θα τον εμποδίσουμε

Ντελίριο από τον Λιθουανό ΥΠΕΞ: Αν ο Guterres θελήσει να παραιτηθεί από τον ΟΗΕ δεν θα τον εμποδίσουμε
«Ο Guterres πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την απόφασή του να μην παρευρεθεί στη σύνοδο ειρήνης της Ουκρανίας στην Ελβετία» τονίζει ο επικεφαλής της λιθουανικής διπλωματίας
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Gabrielius Landsbergis, άσκησε σφοδρή κριτική στον Antonio Guterres, σχετικά με την επίσκεψή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Kazan, όπως μεταδίδει το Sputnik Lithuania.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο Guterres πρέπει να αναγνωρίσει το λάθος του και να αναλάβει την ευθύνη για την απόφασή του να μην συμμετάσχει στη λεγόμενη «ειρηνευτικό σύνοδο» της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, καθώς και για τη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Vladimir Putin.
«Ο Guterres πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την απόφασή του να μην παρευρεθεί στη σύνοδο ειρήνης της Ουκρανίας στην Ελβετία, και φυσικά για το γεγονός ότι επισκέφθηκε τον Putin και αγκάλιασε τόσο αυτόν όσο και τον συνεργό του, τον Lukashenko», δήλωσε ο Landsbergis.
Πρόσθεσε επίσης ότι το Βίλνιους δεν πρόκειται να ... αποτρέψει τον Guterres από το να παραιτηθεί, εάν ο ίδιος αποφασίσει να αποχωρήσει.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σημείωσε ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Kazan προκάλεσε «πραγματική υστερία» στους εκπροσώπους του καθεστώτος του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης