Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση στον Καύκασο - Η Ουκρανία στέλνει εξτρεμιστές για βίαιες ταραχές στη Γεωργία, εμπλοκή Macron - Επί ποδός η Ρωσία

Κόλαση στον Καύκασο - Η Ουκρανία στέλνει εξτρεμιστές για βίαιες ταραχές στη Γεωργία, εμπλοκή Macron - Επί ποδός η Ρωσία
Η Ρωσία αποκαλύπτει πως η Ουκρανία έστειλε στη Γεωργία τον επικεφαλής μίας εξτρεμιστικής ομάδας για να προετοιμάσει προβοκάτσιες και να πυροδοτήσει μαζικές ταραχές

Αποσταθεροποιητικό ρόλο θέλει να διαδραματίσει στον Καύκασο η Ουκρανία λειτουργώντας προφανώς ως αντιπρόσωπος της Δύσης, που σχεδιάζει να ανάψει νέα εστία έντασης στην περιοχή.
Η Ρωσία αποκαλύπτει πως η Ουκρανία έστειλε στη Γεωργία που στις 26/10 προσέρχεται στις κάλπες τον επικεφαλής μίας εξτρεμιστικής ομάδας για να προετοιμάσει προβοκάτσιες και να πυροδοτήσει μαζικές ταραχές.
Αυτό αναφέρει πηγή με γνώση του θέματος στο πρακτορείο ειδήσεων Tass.
«Μεταξύ εκείνων που είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες είναι ένας πρώην μαχητής του Τάγματος Azov o 27χρονος Avaliani Zakro Nodarovich.

Εξτρεμιστικές ομάδες των Ουκρανών στη Γεωργία

«Επί του παρόντος, είναι ήδη στη Γεωργία ο επικεφαλής μία από τις εξτρεμιστικές ομάδες», είπε η ίδια πηγή.
Όπως αποκαλύπτει, ο Nodarovich είναι επίσης επιφορτισμένος με τη δωροδοκία ατόμων για τη συμμετοχή τους σε ταραχές.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας είναι από τη Μαριούπολη και έχει ουκρανική υπηκοότητα.
Σχεδίαζε να φύγει από τη Γεωργία στο τέλος του χρόνου.
ukraine_extremist.JPG
Παραστρατιωτικοί και εκβιασμοί σε Γεωργιανούς που ζουν στην Ουκρανία

Νωρίτερα, το TASS δημοσίευσε ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει την προετοιμασία Ουκρανών παραστρατιωτικών να συμμετάσχουν σε μαζικές ταραχές στη Γεωργία.
Για να γίνει αυτό, οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες συνέλεξαν δεδομένα για Γεωργιανούς και τους συγγενείς τους που ζουν στο έδαφος της Ουκρανίας.
Για να τους προσελκύσουν στις ταραχές, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας σχεδιάζουν να ασκήσουν πίεση μέσω συγγενών και να εκβιάσουν με ποινικές διώξεις.

georgia.jpg
Σαφάρι της SBU στην Ουκρανία για τον εντοπισμό Γεωργιανών

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Tass η Ουκρανία συγκεντρώνει μαχητές μεταξύ των γεωργιανών εθνοτήτων για να οργανώσει αναταραχές στη Γεωργία.

Πρόκειται για απάντηση σε αίτημα του τμήματος της SBU για την περιοχή του Dnipropetrovsk.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η αστυνομία της περιοχής του Dnepropetrovsk μαζί με μαχητές Azov εντοπίζουν Γεωργιανούς και τους στρατολογούν για ταραχές στην Τιφλίδα.
«Στο πλαίσιο της εκπλήρωσης του αιτήματος της Κεντρικής Διεύθυνσης της SBU στην περιοχή Dnipropetrovsk, σας ενημερώνουμε ότι προχωρήσαμε σε μια σειρά επιχειρησιακών και διερευνητικών μέτρων για τον εντοπισμό γεωργιανών πολιτών που βρίσκονται στο έδαφος της επιχειρησιακής μας ευθύνης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Όπως είπε καλά ενημερωμένη πηγή στο TASS, αυτό το έγγραφο επιβεβαιώνει την προετοιμασία του Κιέβου για αναταραχές στη Γεωργία.
Σύμφωνα με το κείμενο, οι περισσότεροι Γεωργιανοί που εντοπίστηκαν από την αστυνομία του Δνείπερου ανήκουν ήδη στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
Παράλληλα οι ουκρανικές αρχές ασκούν πιέσεις στους Γεωργιανούς με ουκρανική υπηκοότητα που ζουν στη Γεωργία.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Tass, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν δημιουργήσει έναν κύκλο ατόμων που είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στο γεωργιανό έδαφος.
ukraine_paper.JPG
Ο Γεωργιανός μισθοφόρος του ΝΑΤΟ


Εν τω μεταξύ το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk καταδίκασε ερήμην σε 14 χρόνια φυλάκιση τον 29χρονο Γεωργιανό υπήκοο Rati Burduli για μισθοφορική δράση στην Ουκρανία.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του εισαγγελέα, το δικαστήριο καταδίκασε ερήμην τον Burduli σε 14 χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας», ανακοινώθηκε σχετικά.
Διαπιστώθηκε ότι ο Burduli, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε εχθροπραξίες στο πλευρό του ΝΑΤΟ σε διάφορα σημεία της Ουκρανίας.
Τον Μάρτιο εντάχθηκε στη διεθνή λεγεώνα που σχηματίστηκε από τις αρχές του Κιέβου και συμμετείχε σε εχθροπραξίες στο πλευρό της Ουκρανίας σε διάφορα σημεία μάχης.
Για αυτό έλαβε μια αμοιβή περίπου 20.000 ευρώ.
georgia_ukraine.JPG
Κρίσιμες εκλογές


Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Οκτωβρίου διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία, τις οποίες οι αναλυτές χαρακτηρίζουν ιστορικές.
Το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο κάνει λόγο για «δημοψήφισμα μεταξύ πολέμου και ειρήνης», ενώ η αντιπολίτευση μιλά για μία επιλογή «μεταξύ ενός ευρωπαϊκού και ενός φιλορωσικού μέλλοντος».
Οι εκλογές θα διεξαχθέν με τη χρήση νέου εκλογικού συστήματος και με χρήση πολλών σύγχρονων τεχνολογιών.
Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν εξ ολοκλήρου με αναλογικό σύστημα. Δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι σε μονοεδρικές περιφέρειες και οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν κόμματα.
Για να εισέλθει ένα κόμμα στο Κοινοβούλιο, πρέπει να ξεπεράσει το φράγμα του 5%.
Το κόμμα ή ο συνασπισμός που θα κερδίσει θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση και να κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Για πρώτη φορά οι εκλογές στη Γεωργία θα γίνουν ηλεκτρονικά.
Είναι ήδη γνωστό ότι το 90% των ψηφοφόρων θα ψηφίσει ηλεκτρονικά και το σύστημα θα καταμετρήσει αυτόματα τις ψήφους.
Για το λόγο αυτό, τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά νωρίτερα από τις προηγούμενες εκλογές.
Το Γεωργιανό Όνειρο βλέπουν τη Γεωργία ως ένα ανεξάρτητο, αδέσμευτο κράτος που οικοδομεί φιλικές σχέσεις με τους γείτονές του.
Η «Δύναμη του Λαού» συμμετέχει επίσης στις εκλογές σε συμμαχία με το κυβερνών κόμμα.
georgia_b.JPG
Η εμπλοκή της Δύσης

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili δέχτηκε να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο» Bidzina Ivanishvili.
Αυτή η συνομιλία διεξήχθη με κάποιον «υψηλόβαθμο αξιωματούχο από δυτική χώρα».
Στην ερώτηση: «Πώς το φαντάζεστε αυτό, πόσες μέρες μπορούμε να αντέξουμε;» απάντησε: «Τρεις ή τέσσερις μέρες»…
Η Δύση θα βοηθήσει, όπως έκανε στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του '80 ή στην Τσετσενία τη δεκαετία του '90.
Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως στη Γεωργία προσπαθούν να κάνουν ελιγμούς μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.
Ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανού Ονείρου», Irakli Kobakhidze, ο οποίος αντικατέστησε τον Garibashvili, είπε πρόσφατα ότι θα μπορούσε να διοργανωθεί ένα δημοψήφισμα για τη Ρωσία ώστε να γίνει αντιληπτή η θέση του λαού.
irakli.jpg
Η … έγχρωμη επανάσταση

Ο πολιτικός επιστήμονας Stanislav Tarasov υπενθύμισε ότι ο «πόλεμος της Γεωργίας με τη Ρωσία» είναι ένα σύνηθες ζήτημα.
Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι πρόσφατα η γεωργιανή αντιπολίτευση συγκέντρωσε 50.000 άτομα.
Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε για τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, μια επίδειξη δύναμης.
Υπήρξε ακόμη σειρά διαδηλώσεων σε όλη τη Γεωργία κατά του νέου «Νόμου για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής», ο οποίος χαρακτηρίζει τις ΜΚΟ «πράκτορες ξένης επιρροής».
Οι διαδηλωτές κατάφεραν να αποσυρθεί η νομοθεσία.
Όμως δεν κατέστη δυνατό να δημιουργηθεί μία «τεχνοκρατική κυβέρνηση» παράλληλη με την επίσημη, όπως ήθελαν.
Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια επιτροπή για την παρακολούθηση της εξέλιξης των εκλογών και την καταμέτρηση των ψήφων.
Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη δημιουργία μιας τέτοιας επιτροπής.
Η αντιπολίτευση λέει ότι οι εκλογές, που δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί, θα κηρυχθούν «νόθες», εάν το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» λάβει την απόλυτη πλειοψηφία και σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση.
riots.JPG
Ο βρώμικος ρόλος του Γάλλου προέδρου Macron

Σε κάθε περίπτωση, η αντιπολίτευση σχεδιάζει να δημιουργήσει μια «προσωρινή κυβέρνηση», με επικεφαλής τη σημερινή πρόεδρο Salome Zurabishvili.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, βάσει όσων αναφέρει ο ρωσικός ιστότοπος svpressa.ru, η Zurabishvili την επόμενη εβδομάδα μπορεί να πάρει βουλευτές της αντιπολίτευσης στο Κουτάισι και να δημιουργήσει εκεί μια «προσωρινή γεωργιανή πρωτεύουσα».
Με άλλα λόγια, η Γεωργία είναι πολύ κοντά στον Εμφύλιο.
Δεδομένου ότι η Zarubishvili ήταν Γαλλίδα υπήκοος, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο ανώνυμος «υψηλόβαθμος αξιωματούχος δυτικής χώρας» που προέτρεψε τους Γεωργιανούς σε πόλεμο ήταν ο Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης