Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ο Erdogan κατηγορεί τις ΗΠΑ για στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία

Τουρκία: Ο Erdogan κατηγορεί τις ΗΠΑ για στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία
«Η Τουρκία είναι πιο μεγάλη και πιο ισχυρή όχι μόνο από όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και από τις ιμπεριαλιστικές συμμορίες»
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αποκρούσει όλες τις συνωμοσίες που εξυφαίνονται εις βάρος της, δήλωσε ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, αφήνοντας αιχμές ότι πίσω από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση κρύβονται ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
«Η Τουρκία είναι πιο μεγάλη και πιο ισχυρή όχι μόνο από όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και από τις ιμπεριαλιστικές συμμορίες που εξαπέλυσαν αυτά τα δολοφονικά δίκτυα εναντίον μας», υπογράμμισε, μιλώντας σε έκθεση αμυντικού υλικού στην Κωνσταντινούπολη.
Κατά την επιστροφή του από το Καζάν της Ρωσίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις κατηγορίες του εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστηρίζοντας ότι αυτές στηρίζουν τις κουρδικές τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, τις οποίες η Άγκυρα ταυτίζει με το PKK.
Ανέφερε δε ότι οι δράστες της επίθεσης στην TAI διείσδυσαν στην Τουρκία από τη Συρία, ενισχύοντας τη θεωρία του περί εξωτερικής παρέμβασης. «Είναι γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin τις σχέσεις Άγκυρας – Δαμασκού, ζητώντας του να μεσολαβήσει στον Σύρο πρόεδρο Bashar al-Assad.
Η Τουρκία έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία για σταθεροποίηση της περιοχής, ενώ η συνεργασία με τη Ρωσία φαίνεται να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις διπλωματικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης