Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τσεχία αγοράζει 2 αεροσκάφη C-390 από την Embraer στη Βραζιλία – «Στόχος να είμαστε πιο ευέλικτοι»

Η Τσεχία αγοράζει 2 αεροσκάφη C-390 από την Embraer στη Βραζιλία – «Στόχος να είμαστε πιο ευέλικτοι»

Έναντι 450 εκατ. ευρώ η αγορά των αεροσκαφών 

Σχετικά Άρθρα
Η Τσεχία ολοκλήρωσε μια σημαντική εξαγορά με τη βραζιλιάνικη αεροδιαστημική εταιρεία Embraer για δύο μεσαία μεταφορικά αεροσκάφη C-390 Millennium, ανακοίνωσε την Παρασκευή (25/10/2024) το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Σε ένα δελτίο τύπου, η τσεχική κυβέρνηση εξέφρασε την επιθυμία της να ενισχύσει την ικανότητα αεροπορικών μεταφορών των Τσεχικών Ενόπλων Δυνάμεων, βελτιώνοντας τις δυνατότητές της για μεταφορά φορτίου, εκκένωση προσωπικού, πυρόσβεση και ανεφοδιασμό εν πτήσει.
Η τσεχική κυβέρνηση ενέκρινε τη σύμβαση νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Τσεχίας, Lubor Koudelka, υπέγραψε τη συμφωνία σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν διευθυντές μάρκετινγκ του βραζιλιάνου προμηθευτή.
Η υπουργός Άμυνας Jana Černochová τόνισε τη σημασία της εξαγοράς, αναφέροντας τις πρόσφατες παγκόσμιες κρίσεις ως απόδειξη της ανάγκης για έναν ευέλικτο και ισχυρό στόλο αεροπορικών μεταφορών.
«Οι εκκενώσεις από το Αφγανιστάν και το Σουδάν απέδειξαν την ουσιαστική ανάγκη για τον στρατό μας να αναπτύξει γρήγορα προσωπικό και εξοπλισμό σε μεγάλες αποστάσεις.
Αυτά τα αεροσκάφη θα παρέχουν στην τσεχική Πολεμική Αεροπορία βελτιωμένη επιχειρησιακή εμβέλεια και ευελιξία», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης