Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεπουλάει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και χρεώνει τον ελληνικό λαό

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεπουλάει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και χρεώνει τον ελληνικό λαό

«Η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει χάρες στους ισχυρούς, χρεώνοντας τον λαό μας»

Σχετικά Άρθρα
Σε μια καυστική ομιλία στη Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την ότι ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και επιτρέπει μακροχρόνιες καθυστερήσεις σε έργα εθνικής σημασίας, όπως η επέκταση του έκτου προβλήτα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο που παρατείνει τον χρόνο υλοποίησης των επενδύσεων από την ιδιοκτήτρια εταιρεία αποτέλεσε αφορμή για την κριτική του.
Ο κ. Δημητροκάλλης υποστήριξε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται στην Ελλάδα από την περίοδο των μνημονίων και μετά δεν έχουν ως κύριο στόχο την ανάπτυξη, αλλά λειτουργούν ως «αντάλλαγμα» προς ξένα και εγχώρια συμφέροντα.
«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μια πύλη γεωστρατηγικής σημασίας για τα Βαλκάνια, έχει παραδοθεί σε ξένα χέρια, με τον ελληνικό λαό να πληρώνει τον λογαριασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην ομιλία του, ο βουλευτής κατήγγειλε ότι οι παρατάσεις στις υποχρεωτικές επενδύσεις επιτρέπουν στους ισχυρούς επενδυτές να καθυστερούν κρίσιμα έργα, όπως αυτό του έκτου προβλήτα, υπό το πρόσχημα της γραφειοκρατίας.
«Η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει χάρες στους ισχυρούς, χρεώνοντας τον λαό μας», δήλωσε με έμφαση.
Ο κ. Δημητροκάλλης προειδοποίησε ότι αυτές οι καθυστερήσεις κοστίζουν στον Έλληνα πολίτη και επηρεάζουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, υποστηρίζοντας πως η πολιτική αυτή υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα.
Κλείνοντας, δήλωσε πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος της χώρας και όχι των ολιγαρχών, καλώντας την Νέα Δημοκρατία να αναλάβει τις ευθύνες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης