Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του επιφυλακτικού κλίματος – Τα αποτελέσματα α΄τριμήνου στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του επιφυλακτικού κλίματος – Τα αποτελέσματα α΄τριμήνου στο επίκεντρο
Οι επενδυτές περιμένουν τα αυριανά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Το κλίμα των αγορών του εξωτερικού θα συνεχίσει να επηρεάζει την πορεία της εγχώριας αγοράς.
Οι ανησυχίες για τη στάση που θα τηρήσει η FED αναφορικά με τα επιτόκια, συντηρούν το επιφυλακτικό κλίμα, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα αυριανά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Στο εσωτερικό οι χθεσινές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.
Το πρώτο τρίμηνο του ΟΠΑΠ δεν έκρυβε εκπλήξεις και ήταν ανάλογο των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η διοίκηση επιβεβαίωσε την εκτίμηση για EBITDA 730-750 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.
Τα κέρδη της Cenergy ήταν ισχυρά, ενώ της Τέρνα Ενεργειακής ανάλογα των εκτιμήσεων.
Αποτελέσματα ισχυρή δημοσίευσε και η Κρι-Κρι.
Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις από τον οίκο FTSE Russell, το Αεροδρόμιο Αθηνών θα πάρει τη θέση της Quest στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Coca Cola διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,93 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,9%.

Eurobank Equities
Σήμερα περιμένουμε άλλη μία υποτονική συνεδρίαση, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να παίρνουν το μήνυμα από την πτώση στις ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της πολιτικής της FED ενόψει των αυριανών στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με την Coca Cola, τον ΟΠΑΠ και τη Cenergy να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό μπορεί να διατηρήσει τη μεταβλητότητα στην εγχώρια αγορά παρά τη χθεσινή πτώση. Τα αποτελέσματα και οι προοπτικές θα είναι στο επίκεντρο, ενώ το επιλεκτικό ενδιαφέρον μπορεί να περιορίσει την πτώση.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1324 μονάδες. Σημεία στήριξης 1393 και 1420 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1503 και 1519 μονάδες.

Κύκλος 
Η προσπάθεια αναρρίχησης εκ νέου του Γ.∆. πάνω από τις 1500 μονάδες έχει ανακοπεί τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις έχοντας αρνητικό πρωταγωνιστή τις τράπεζες αλλά και άλλους δεικτοβαρείς τίτλους. Σήμερα ανακοινώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τα αποτελέσματά της για το 1ο τρίμηνο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης