Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Απώλειες λόγω ευρωεκλογών – Στη Γαλλία τα βλέμματα των επενδυτών

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Απώλειες λόγω ευρωεκλογών – Στη Γαλλία τα βλέμματα των επενδυτών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δημιουργεί ανησυχίες λόγω της ανόδου της ακροδεξιάς. Επίσης οι πρόωρες εκλογές στη Γαλλία αυξάνουν περαιτέρω τις ανησυχίες.
Ο CAC 40 καταγράφει απώλειες περίπου 2%, ενώ μικρότερες είναι οι απώλειες στη Γερμανία. Στην Ελλάδα το μήνυμα των εκλογών ήταν κυρίως προς τη Ν.Δ., δηλαδή την Κυβέρνηση. Υπήρξε αποδοκιμασία, αλλά ούτε το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαν καλά. Νομίζουμε πως χαμένοι είναι και οι τρεις. Η Κυβέρνηση όμως είναι αυτή που πρέπει να πάρει το μήνυμα και να αρχίσει να παράγει έργο. Με αυξημένες απώλειες και το δικό μας άνοιγμα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αυτή ξεχωρίζει από τα βαριά χαρτιά και έχει άνοδο άνω του 1%. Όλοι βλέπουν πως το deal της πώλησης έχει κλείσει και μένουν οι ανακοινώσεις. Η ρευστότητα είναι της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Διαβάστε και αναλυτικό θέμα που έχουμε στη στήλη, για το που θα πάει η ρευστότητα αυτή. Στα 18,90 ευρώ και στο +1,23%. Με ανάλογη άνοδο και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία κοιτάζει τα 17 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στη Γαλλία πιέζεται σημαντικά ο τραπεζικός κλάδος. Η ΑΛΦΑ στο -2,4%, η ΕΤΕ στο -1,60%, η ΠΕΙΡ στο -1,4% και η ΕΥΡΩΒ στο -1,8%. Απώλειες 1% και για την Optima.

ΕΛΧΑ: Μεταξύ των μετοχών του FTSE 25 με τις μεγαλύτερες απώλειες.

ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ: Η Piraeus Securities αναφέρει πως λόγω των εξελίξεων στρέφει το ενδιαφέρον της σε αμυντικές μετοχές και συγκεκριμένα επιλέγει ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola.

ENTERSOFT: Δε νομίζουμε ότι έχουμε ξαναδεί κάτι ανάλογο. Να εγκρίνει δηλαδή (με μεγάλη καθυστέρηση) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 6 Ιουνίου το πληροφοριακό δελτίου για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Unity προς τους μετόχους της Entersoft και να έχουμε σήμερα 10 Ιουνίου και η εταιρεία να μην έχει δημοσιεύσει το πληροφοριακό δελτίο και να μην έχει βγει ανακοίνωση. Συνήθως βγαίνουν με διαφορά ολίγων λεπτών ή ωρών. Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν έχει στείλει ακόμα η Επ.Κεφαλαιαγοράς το τελικό κείμενο και αναμένεται ίσως και σήμερα. Μόλις γίνει θα προβεί η Entersoft στις ενέργειες που πρέπει να κάνει. Γιατί τώρα έχει γίνει αυτό από την Κεφαλαιαγορά, δεν έχουν εξήγηση.

ΕΧΑΕ: Αγορές μετοχών από τον CEO. Συγκεκριμένα ο Γιάννος Κοντόπουλος αγόρασε στις 4 Ιουνίου 10.000 μετοχές με μέση τιμή 5,004 ευρώ ανά μετοχή. Στα 5 ευρώ και με μικρές απώλειες άνοιξε η μετοχή.

MERMEREN: Την Πέμπτη 13 Ιουνίου τα ΕΛ.ΠΙΣ. θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 2,10 ευρώ καθαρό ανά ΕΛ.ΠΙΣ.

ΑΠΑΞΙΩΣΗ: Στα σχόλια που έχουν υποβάλει αναγνώστες και η μετοχή του ΟΤΕ. Εδώ όχι μόνο εκνευρίζει η πορεία της που δεν έχει καταφέρει να ακολουθήσει έστω και από απόσταση το ράλι, εκνευρίζουν και οι εντολές που μπαίνουν καθημερινά στις τελικές δημοπρασίες. Προφανώς και κάτι συμβαίνει, γιατί καθημερινά κάποιοι στο τέλος προσπαθούν να πιέσουν τη μετοχή. Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να ελέγχουν αυτές τις εντολές.

ΑΔΜΗΕ επίσης μας σημειώνει άλλος αναγνώστης και προφανώς έχει απόλυτο δίκιο. Ενεργειακή μετάβαση χωρίς δίκτυα δε γίνεται. Δεν μπορεί να έχουν κάνει ράλι οι μετοχές της ενέργειας και αυτή με επενδύσεις 5 δισ. ευρώ, με μεγάλη βελτίωση μεγεθών να μην έχει κάνει έστω μία μικρή κίνηση.

GALAXY COSMOS MEZZ: Δεν είχε απαρτία η γενική συνέλευση που πήγε να γίνει πριν λίγο και θα γίνει στις 18 Ιουνίου. Στο 24,24% του συνόλου των μετοχών η απαρτία, δηλαδή κάποιοι εκ των βασικών μετόχων δεν πήγαν ή δεν δέσμευσαν όλες τις μετοχές τους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης