Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρηνικές ασκήσεις Ρωσίας: Σε εξέλιξη το δεύτερο στάδιο με συμμετοχή Λευκορωσίας

Πυρηνικές ασκήσεις Ρωσίας: Σε εξέλιξη το δεύτερο στάδιο με συμμετοχή Λευκορωσίας
Απώτερος στόχος να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας
Σε εξέλιξη είναι το δεύτερο στάδιο των στρατιωτικών ασκήσεων με πυρηνικά μη στρατηγικά όπλα που πραγματοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, απώτερος στόχος των ασκήσεων αυτών είναι να διαπιστωθεί η ετοιμότητα του στρατιωτικού προσωπικού των δύο κρατών αλλά και του εξοπλισμού για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.
«Οι ασκήσεις στοχεύουν στη διατήρηση της ετοιμότητας του προσωπικού και του εξοπλισμού των μονάδων για τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας προκειμένου να διασφαλιστεί άνευ όρων η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα του κράτους της Ένωσης» επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα υλοποιηθούν διάφορα σενάρια σχετικά με την χρήση πυρηνικών μη στρατηγικών όπλων.
Τον περασμένο μήνα ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin ζήτησε από τον ρωσικό στρατό να αρχίσει ασκήσεις με πυρηνικά όπλα μετά τις απειλές της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης