Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία είναι μόνο … για φωτογραφίες

Η Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία είναι μόνο … για φωτογραφίες
Δεν είναι δυνατό να μιλά κάνεις στη Ρωσία με τελεσίγραφα είπε ο Ρώσος πρέσβης
Η Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουνίου χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, δεν πρόκειται να παράξει συγκεκριμένα αποτελέσματα και απλά θα είναι μια ακόμα αφορμή… για φωτογραφίες.
Αυτό υποστηρίζει ο Sergei Garmonin, πρέσβης της Ρωσίας στην Ελβετία, ο οποίος επισημαίνει ότι η απόλυτη πλειοψηφία των χωρών δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει τις ΗΠΑ και τους «κολλητούς» τους.
«Οι περισσότερες χώρες δεν συμφωνούν με την αντι-ρωσική πορεία και συνεχίζουν να αναπτύσσουν σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μια ακόμα επιβεβαίωση μιας τέτοιας ανεξάρτητης πολιτικής των κρατών και των λαών του παγκόσμιου Νότου είναι η θέση τους σχετικά με τη λεγόμενη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία στο Bürgenstock που προγραμματίζεται για αυτό το Σαββατοκύριακο» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Όπως λέει, παρά τις δηλώσεις των ελβετικών αρχών ότι θα εξεταστούν διάφορα «ειρηνευτικά σχέδια» - που έχουν κατατεθεί από Κίνα, Νότια Αφρική, Βραζιλία και αραβικά κράτη – το μοτίβο αυτής της συγκέντρωσης θα είναι αναμφισβήτητα μια παραλλαγή του φορμάτ της Κοπεγχάγης που σχεδιάστηκε για να επιβάλλει τελεσίγραφο στη Ρωσία βάσει της φόρμουλας ειρήνης του προέδρου Zelensky.
«Δεν είναι δυνατό να μιλήσεις με την χώρα μας στη γλώσσα των τελεσιγράφων.
Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας «συνόδου κορυφής» είναι προφανές.
Ελλείψει Ρωσίας, θα αποτελέσει μια ακόμη συλλογική φωτογραφία χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα», σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, επισημαίνοντας ότι «οι προσπάθειες να απομονώσουν τη Ρωσία, να τη συντρίψουν με πακέτα κυρώσεων και να καταργήσουν τον πλούσιο πολιτισμό της που βασίζεται σε παραδοσιακές αξίες, είναι αδύνατο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης