Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky αποκάλυψε… το σχέδιο νίκης: Οι Ρώσοι θα ξεχάσουν ανέσεις και… ενέργεια

Ο Zelensky αποκάλυψε… το σχέδιο νίκης: Οι Ρώσοι θα ξεχάσουν ανέσεις και… ενέργεια
Το σχέδιο προβλέπει πλήγματα με δυτικούς πυραύλους βαθιά στο έδαφος της Ουκρανίας
Το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας επί της Ρωσίας που πρόκειται να παρουσιάσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden «αποκάλυψε» εν μέρει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Σε δηλώσεις του στο CNN o Zelensky υποστήριξε ότι βάσει αυτού του σχεδίου «οι Ρώσοι θα ζήσουν χωρίς ανέσεις, χωρίς ενέργεια, όπως και ο λαός μας».
Σύμφωνα με τον Zelensky, εάν η ρωσική κοινωνία αρχίσει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, με την έννοια της έλλειψης ενέργειας και ανέσεων, τότε οι Ρώσοι δεν θα είναι «ευχαριστημένοι» και θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν το κόστος αυτού που συμβαίνει στην Ουκρανία, γεγονότα που θα εντείνουν την πίεση στον Vladimir Putin για τέλος των εχθροπραξιών.
Όπως επισημαίνεται, το σχέδιο του Zelensky περιλαμβάνει τέσσερα βασικά σημεία και ένα που αφορά την περίοδο μετά τη λήξη του πολέμου, ενώ προβλέπει τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας και σημαντική στρατιωτική υποστήριξη.

Πλήγματα στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον Sergei Leshenko, σύμβουλο του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, το σχέδιο αυτό που αποσκοπεί στο τέλος του πολέμου, βασίζεται στο γεγονός ότι τα κράτη της Δύσης θα εγκρίνουν την χρήση των δυτικών όπλων για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
«Ο υπαινιγμός του Zelensky είναι πολύ διαφανής.
Η εφαρμογή του «σχεδίου νίκης» εξαρτάται από τον Biden, δηλαδή, εξαρτάται από το εάν θα δοθεί στην Ουκρανία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα…
Επομένως καταλαβαίνουμε για τι μιλάμε, αλλά, φυσικά, δεν βλέπουμε το πλαίσιο και τα σημεία αυτού του σχεδίου» επισήμανε ο Leshenko, ο οποίος χαρακτήρισε εικασίες διάφορες υποθέσεις σχετικά με το περιεχόμενο του σχεδίου που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης