Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Δραματική η λειψανδρία της Ουκρανίας - Η κατάσταση στο πεδίο δεν ανταποκρίνεται στις ... φαντασιώσεις του Biden

Washington Post: Δραματική η λειψανδρία της Ουκρανίας - Η κατάσταση στο πεδίο δεν ανταποκρίνεται στις ... φαντασιώσεις του Biden
Όπως τονίζει το έντυπο, ο ουκρανικός στρατός είναι «εξαντλημένος από τη συνεχιζόμενη μάχη κατά των drones, που δεν μοιάζει με τίποτα στην ιστορία των στρατιωτικών επιχειρήσεων»
Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της σύγκρουσης, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) στερούνται όλο και περισσότερο το ανθρώπινο δυναμικό για να συνεχίσουν αυτή τη σύγκρουση, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της Washington Post (WP).
Σύμφωνα με την εκτίμησή της εφημερίδας, ο ουκρανικός στρατός είναι «εξαντλημένος από τη συνεχιζόμενη μάχη κατά των drones, που δεν μοιάζει με τίποτα στην ιστορία των στρατιωτικών επιχειρήσεων».
Σημειώνεται ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, η οποία είναι ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να συμμετέχουν στη σύγκρουση «όσο χρειαστεί», δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του Κιέβου.
Όπως γράφει ο συντάκτης του άρθρου, «η Ουκρανία δεν έχει αρκετά στρατεύματα για να διεξάγει ατελείωτα έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς».
Χωρίς πρόσθετη δύναμη πυρός, υποστηρίζει η εφημερίδα, «η Ουκρανία πιθανότατα θα πρέπει να συμφωνήσει με τους όρους [της Ρωσίας]» για την επίλυση της σύγκρουσης.
Με βάση συνεντεύξεις με ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό, η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ουκρανία «αιμορραγεί» και δεν μπορεί να πολεμά για πάντα.
«Είμαστε κουρασμένοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας Ουκρανός διοικητής στη WaPo.
Στις 13 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν σχεδόν 17.000 στρατιώτες σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας μέσα σε μια εβδομάδα.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Eduard Basurin έκανε γνωστό στο TASS ότι τα ρωσικά στρατεύματα καταλαμβάνουν οικισμούς περικυκλώνοντάς τους και αναγκάζοντας, έτσι, τον εχθρό να υποχωρήσει από τους οικισμούς.
Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώθηκε μεγάλος αριθμός οικισμών.
Συγκεκριμένα, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν πλήρως τη γραμμή άμυνας του ουκρανικού στρατού, η οποία υπήρχε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk από το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης