Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Απροθυμία του Ισραήλ και της Hamas για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

ΟΗΕ: Απροθυμία του Ισραήλ και της Hamas για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
«Ούτε οι ισραηλινές αρχές ούτε η Hamas θέλουν πραγματικά μια κατάπαυση του πυρός -  κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι προφανές», είπε στο CNN  ο Antonio Guterres
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ πιστεύει ότι καμία πλευρά στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ριζοσπαστικού κινήματος Hamas δεν επιθυμεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
«Ούτε οι ισραηλινές αρχές ούτε η Hamas θέλουν πραγματικά μια κατάπαυση του πυρός, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι προφανές» , είπε στο CNN την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.
«Η [συμφωνία] που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι αρκετά λογική και όλα τα μέρη πρέπει να είναι έτοιμοι.
Να το δεχτούμε, αλλά βλέπουμε ότι κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, προκύπτουν νέες δυσκολίες», επισήμανε.
Απαντώντας στο ερώτημα πώς θα συμμετάσχει ο ΟΗΕ στη μεταπολεμική δομή της Λωρίδας της Γάζας, ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι θα εξαρτηθεί από τις επιθυμίες των Παλαιστινίων και του Ισραήλ. «Είναι σημαντικό ότι όποιος κι αν είναι ο μεταβατικός μηχανισμός, πρέπει να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή της Παλαιστινιακής Αρχής και ως ένα βήμα προς μια λύση δύο κρατών», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης