Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη ισχύος της Hezbollah – Διαλύσαμε με τους πυραύλους Fadi-1 και Fadi-2 στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ

Επίδειξη ισχύος της Hezbollah – Διαλύσαμε με τους  πυραύλους Fadi-1 και Fadi-2 στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ
Στόχο είχαν να χτυπήσουν την ισραηλινή στρατιωτική βάση και αεροδρόμιο Ramat David και το Rafael, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, βόρεια της κατεχόμενης πόλης της Haifa
Η Hezbollah κάνοντας επίδειξη ισχύος δημοσιοποίησε τις προδιαγραφές των τακτικών πυραύλων Fadi-1 και Fadi-2 που έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα για επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ.
Τα Μέσα της Ισλαμικής Αντίστασης στον Λίβανο ανακοίνωσαν ότι οι Fadi-1 και Fadi-2 είναι τακτικοί πύραυλοι εδάφους-εδάφους που χρησιμοποιούνται σε βομβαρδισμούς μεγάλου βεληνεκούς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα  καθοδηγούνται με ακρίβεια.
Η μονάδα Στρατιωτικών Μέσων Ενημέρωσης της Ισλαμικής Αντίστασης στον Λίβανο δημοσίευσε ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τις προδιαγραφές των πυραύλων Fadi-1 και Fadi-2 που εκτοξεύθηκαν νωρίς την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 κατά τη διάρκεια των τριών επιχειρήσεων που είχαν στόχο την ισραηλινή στρατιωτική βάση και αεροδρόμιο Ramat David και το Rafael, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, βόρεια της κατεχόμενης πόλης της Haifa.
Και οι δύο πύραυλοι τέθηκαν σε λειτουργία στον Πόλεμο του Ιουλίου του 2006.
Σύμφωνα με τα Στρατιωτικά Μέσα τηςHezbollah , το Fadi-1, το οποίο μπορεί να εκτοξευθεί από σταθερές ή κινητές πλατφόρμες, χρησιμοποιείται για να πλήξει τις διαδρομές ανεφοδιασμού και τις βάσεις στόχων μακριά από τις γραμμές του μετώπου και χρησιμοποιείται επίσης σε εκτεταμένους βομβαρδισμούς για να συντρίψει συστήματα αεράμυνας.
Είναι εξοπλισμένο με κεφαλή 83 κιλών, έχει διαμέτρημα 220 mm, έχει μήκος 6 μέτρα και βεληνεκές 70 χιλιόμετρα.
Όσο για το Fadi-2, η κεφαλή του πυραύλου είναι εξαιρετικά εκρηκτική, καθιστώντας την εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια σε οχυρωμένες τοποθεσίες, υποδομές και μεγάλες συγκεντρώσεις εχθρικών δυνάμεων.
Διαθέτει κεφαλή 170 κιλών, έχει διαμέτρημα 302 χιλιοστά, έχει μήκος 6 μέτρα και βεληνεκές 100 χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης