Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street - Οι επενδυτές εξασφαλίζουν κέρδη με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Απώλειες στη Wall Street - Οι επενδυτές εξασφαλίζουν κέρδη με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή
«Βαρίδι» η Amazon με πτώση 3%
(Διαρκές upd) Απώλειες μετά από μία εβδομάδα κερδών και ρεκόρ στον Dow Jones, καταγράφουν οι τρεις κύριοι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές πωλούν για να εξασφαλίσουν τις ισχυρές αποδόσεις, ενώ παράλληλα αναμένουν την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν και την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή.
Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο της εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη +0,1%, ο S&P 500 +0,2% και ο Nasdaq +0,1% (τα κέρδη της Παρασκευής (4/10) «έσβησαν» τις απώλειες των προηγούμενων ημερών), απόρροια της αισιοδοξίας για την αμερικανική αγορά εργασίας, που αντιστάθμισε την απεργία των λιμενεργατών και τα απαισιόδοξα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.

Το πιο χαρακτηριστικό εκ των στοιχείων ήταν οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών υπηρεσιών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 254.000 τον Σεπτέμβριο 2024. Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 4,1%, με αύξηση της απασχόλησης κυρίως στους τομείς των υπηρεσιών διατροφής, της υγείας και των κατασκευών. Ο αριθμός των ανέργων παρουσίασε ελαφρά διαφοροποίηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε σε 6,8 εκατομμύρια. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 13 σεντς ή 0,4%. Η μέση εβδομαδιαία εργασία μειώθηκε κατά 0,1 ώρες σε 34,2 ώρες.

Σε ό,τι αφορά στις επιμέρους μετοχές και συγκεκριμένα τα blue chips, η Amazon -των τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης- σημειώνει πτώση 3% και συμπαρασύρει προς τα κάτω τον Dow Jones.

Οι τρεις δείκτες στις 19:13 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα στις 16:30):

1913.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης