Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύστατη προειδοποίηση Zakharova σε ΗΠΑ και Ουκρανία: Τα βρόμικα παιχνίδια σας με χημικά όπλα πρέπει να τελειώσουν εδώ

Ύστατη προειδοποίηση Zakharova σε ΗΠΑ και Ουκρανία: Τα βρόμικα παιχνίδια σας με χημικά όπλα πρέπει να τελειώσουν εδώ
Η Μόσχα γνωρίζει ότι το Κίεβο, «με τη βοήθεια της Δύσης, σχεδιάζει να διαπράξει μια σειρά από προκλήσεις στη ζώνη της σύγκρουσης χρησιμοποιώντας τοξικά χημικά»
O ουκρανικός στρατός εξακολυθεί να χρησιμοποιεί συστηματικά τοξικά χημικά εναντίον μονάδων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και αμάχων, τόνισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σε σχέση με τη χρήση και την προετοιμασία για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Κιέβου.
Στη συνέχεια, η διπλωμάτισσα προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τους δορυφόρους τους «να μην παίζουν με τη φωτιά», καθότι καταπατούν διαρκώς τις διεθνείς συνθήκες για τον περιοιρισμό των χημικών όπλων.
«Παρά το αδιαμφισβήτητο των πληροφοριών που δώσαμε, οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν συστηματικά τοξικές χημικές ουσίες (χλώριο, αμμωνία, νιτρικό αμμώνιο, θειικό οξύ), συμπεριλαμβανομένων αυτών που περιλαμβάνονται στους καταλόγους 2 (Bi-Zet) και 3 (χλωροπικρίνη), καθώς και απαγορευμένα δακρυγόνα εναντίον μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πολιτών και αξιωματούχων της πολιτικής διοίκησης. Τέτοια εκλήματα de facto εγκρίνονται από την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, το Λονδίνο και το Παρίσι», επεσήμανε με νόημα η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Η Μόσχα γνωρίζει ότι το Κίεβο, με τη βοήθεια της Δύσης, σχεδιάζει να διαπράξει μια σειρά από προκλήσεις στη ζώνη της σύγκρουσης χρησιμοποιώντας τοξικά χημικά, σημείωσε η Zakharova.
Η Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να καταγράφει γεγονότα σχετικά με τη χρήση τοξικών χημικών από την Ουκρανία και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, κατέληξε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας στο αυστηρό μήνυμα που απηύθηνε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης