Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εξοργιστικές οι δηλώσεις της Kamala Harris για τον Putin - Άξεστη και προσβλητική

Ρωσία: Εξοργιστικές οι δηλώσεις της Kamala Harris για τον Putin - Άξεστη και προσβλητική
Οι δηλώσεις δείχνουν την απογοήτευση και την ανικανότητα των κυρίαρχων κύκλων στην Ουάσιγκτον, αναφέρει η η ρωσική πρεσβεία
Τα πρόσφατα σχόλια της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Kamala Harris για τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin είναι εξοργιστικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.
«Οι πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Kamala Harris προς τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin είναι εξοργιστικές.
Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι μια τέτοια άξεστη γλώσσα έχει γίνει συνήθεια μεταξύ των σημερινών λεγόμενων Αμερικανών πολιτικών ανδρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Δείχνει μόνο την απογοήτευση και την ανικανότητα των κυρίαρχων κύκλων στην Ουάσιγκτον.
Λόγω της αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία και να προκαλέσουν «μια στρατηγική ήττα», ο μηχανισμός ομιλίας τους διοχετεύει θυμό και προσβλητική ρητορική», επισημαίνει η πρεσβεία.

Προσβολή

«Οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η Ρωσία ακολουθεί μια πολιτική βασισμένη στα εθνικά της συμφέροντα.
Τέτοιες αμερικανικές περιπέτειες προσβάλλουν ολόκληρο τον ρωσικό λαό, ο οποίος επιδεικνύει ακλόνητη ενότητα γύρω από τον ηγέτη της χώρας μας», σημειώνει η ανακοίνωση.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό SiriusXM, η Harris σχολίασε τους ισχυρισμούς που διατύπωσε στο βιβλίο του ο Αμερικανός δημοσιογράφος Bob Woodward, λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είχε στείλει κρυφά τεστ covid στον Putin κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 
H Harris επέκρινε την κίνηση αυτή και έκανε προσβλητικά σχόλια για τον Ρώσο ηγέτη.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Trump, Steven Cheung, απέρριψε τους ισχυρισμούς του βιβλίου.
«Καμία από αυτές τις επινοημένες ιστορίες του  Bob Woodward δεν είναι αληθινή», ανέφερε σε δήλωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης