Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από Ουγγαρία για ΝΑΤΟ - Κατά της ένταξης της Ουκρανίας η πλειοψηφία - Θα οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Αποκάλυψη από Ουγγαρία για ΝΑΤΟ - Κατά της ένταξης της Ουκρανίας η πλειοψηφία - Θα οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο Ούγγρος ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι από τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ συμμερίζονται την άποψή του σε ιδιωτικές συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες
Η Ουγγαρία πιστεύει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αδύνατη, και η πλειοψηφία των μελών της συμμαχίας συμμερίζεται αυτή την άποψη σε ιδιωτικές συζητήσεις, ανέφερε η πύλη Index επικαλούμενη τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Peter Szijjarto.
«Η θέση της Ουγγαρίας είναι σαφής: η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αδύνατη», δήλωσε ο υπουργός.
Κατά τη γνώμη του, η εισδοχή της κυβέρνησης του Κιέβου θα άνοιγε το δρόμο για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
«Νομίζω ότι οποιοσδήποτε με ορθολογική προσέγγιση του θέματος δεν θα ήθελε να δημιουργηθεί ένας τέτοιος κίνδυνος», πρόσθεσε ο Szijjarto.

Κατά της ένταξης η πλειοψηφία των κρατών μελών

Ο κορυφαίος Ούγγρος διπλωμάτης αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι από τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ συμμερίζονται την άποψή του σε ιδιωτικές συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες.
Στις 14 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έθεσε τους όρους για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνει το TASS.
Οι όροι του περιλάμβαναν την απόσυρση των στρατευμάτων της Ουκρανίας από το Donbass και τη Novorossiya και την εγκατάλειψη των σχεδίων ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, η Μόσχα δήλωσε ότι πρέπει να αρθούν όλες οι δυτικές κυρώσεις και να διασφαλιστεί το μη μπλοκαρισμένο και μη πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας, ενώ η Ουκρανία πρέπει να διασφαλίσει τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα συμφέροντα των ρωσόφωνων πολιτών της.
Ο Putin σημείωσε ότι εάν η Ουκρανία και η Δύση απορρίψουν την πρωτοβουλία, οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν προς το χειρότερο στο μέλλον. Το Κίεβο απέρριψε το ειρηνευτικό σχέδιο της Ρωσίας.
Μετά την έναρξη μιας μαζικής ουκρανικής επίθεσης στη συνοριακή με τη Ρωσία περιοχή Κουρσκ στις 6 Αυγούστου, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με μια κυβέρνηση που στοχοποιεί αμάχους δεν έχουν νόημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης