Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο ΟΗΕ δεν θέλει λύση για το ουκρανικό – Ξεχασμένο θέμα, απαράδεκτα τελεσίγραφα στη Ρωσία

Ρωσία: Ο ΟΗΕ δεν θέλει λύση για το ουκρανικό – Ξεχασμένο θέμα, απαράδεκτα τελεσίγραφα στη Ρωσία
Kαμία πραγματική επιθυμία για τη διευθέτηση της σύγκρουσης

Η Ουκρανία μετατρέπεται σε «ξεχασμένο θέμα» στα Ηνωμένα Έθνη και η Ρωσία δεν παρατήρησε πραγματική επιθυμία για την επίλυση της σύγκρουσης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Vershinin σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Η Ουκρανία είναι ένα θέμα που ξεθωριάζει αν συγκρίνει κανείς τη φετινή εβδομάδα υψηλού επιπέδου με την προηγούμενη και την προπέρσινη.
Δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο για το θέμα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ήταν παρών και έγιναν προσπάθειες προώθησης του θέματος σε διάφορες συναντήσεις και φόρουμ, αλλά δεν ειπώθηκε τίποτα νέο.
Δεν είδαμε καμία πραγματική επιθυμία για τη διευθέτηση της σύγκρουσης», τόνισε ο Sergey Vershinin.

Απαράδεκτα τελεσίγραφα στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη σύνοδο «συζητήθηκαν ευρέως τελεσίγραφα για τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων ειρηνευτικών τύπων του Zelensky, οι οποίοι είναι προφανώς απαράδεκτοι».
«Αλλά δεν υπήρξε τίποτα ουσιαστικό όσον αφορά την επίλυση της ουκρανικής κρίσης», σημείωσε.
«Γινόμαστε μάρτυρες ενός εξασθενημένου ενδιαφέροντος για το πρόβλημα αυτό, το οποίο αναζωπυρώνεται περιοδικά από τις δυτικές χώρες για εγωιστικούς, ρωσοφοβικούς σκοπούς», πρόσθεσε ο Vershinin.

Ζωτικής σημασίας ο διάλογος

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι ο διάλογος είναι ζωτικής σημασίας για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος και σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες έχουν πρόσφατα δείξει απροθυμία να επιδιώξουν συμβιβαστικές λύσεις στον ΟΗΕ.
«Από την άποψη αυτή, αυτές οι επιβαλλόμενες λύσεις, οι οποίες βασίζονται σε εκβιασμούς και απειλές κατά ορισμένων χωρών του Παγκόσμιου Νότου, δεν συμβάλλουν σε τίποτα στη συλλογική ασφάλεια ή στην ασφάλεια σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης