Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό των συγκοινωνιακών συνδέσεων με τη Νότια Κορέα

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό των συγκοινωνιακών συνδέσεων με τη Νότια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι αναγκάστηκε να λάβει «αποφασιστικά και σκληρά μέτρα» για να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια
Οι στρατιωτικές αρχές της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποκλείσουν πλήρως τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους που οδηγούν στη Νότια Κορέα από τις 9 Οκτωβρίου.
Αυτή η απόφαση έρχεται ως απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, τις οποίες η ΛΔΚ θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας.
Η δήλωση του Γενικού Επιτελείου του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι εκτός από την αποκοπή των οδών επικοινωνίας, η ΛΔΚ θα αρχίσει να χτίζει «ισχυρές αμυντικές δομές» σε παραμεθόριες περιοχές. Τα μέτρα, σύμφωνα με τον στρατό της Βόρειας Κορέας, είναι απαραίτητα για την αποτροπή πολέμου και την προστασία της ασφάλειας της χώρας. Ο στρατός της ΛΔΚ αποκάλεσε τα βήματα "αυτοάμυνα ως απάντηση στην οξεία στρατιωτική κατάσταση" στη χερσόνησο.
Η απόφαση έρχεται καθώς οι εντάσεις στην περιοχή αυξάνονται λόγω των στρατιωτικών ασκήσεων της Νότιας Κορέας κοντά στα σύνορα και των επισκέψεων στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι αναγκάστηκε να λάβει «αποφασιστικά και σκληρά μέτρα» για να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια.
Σύμφωνα με τη δήλωση, στις 9:45 π.μ., Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί αξιωματούχοι έστειλαν τηλεφωνικό μήνυμα στους Αμερικανούς ομολόγους τους στη Νότια Κορέα για να αποτρέψουν παρεξηγήσεις και τυχαίες συγκρούσεις σχετικά με το έργο οχύρωσης των συνόρων. Αυτό αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου ακούσιας κλιμάκωσης.
Η κλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο έρχεται εν μέσω πρόσθετων ενεργειών της Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης μπαλονιών σκουπιδιών προς τη Νότια Κορέα και της δημόσιας αποκάλυψης της ύπαρξης μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την πλευρά τους, συνεχίζουν να διατηρούν μια ομάδα 28 στρατευμάτων στη Νότια Κορέα για να αποτρέψουν πιθανή επιθετικότητα από τη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης