Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση θέλει να στραγγαλίσει τη Βόρεια Κορέα λόγω... Putin - «Κουρελόχαρτο» το διεθνές δίκαιο

Η Δύση θέλει να στραγγαλίσει τη Βόρεια Κορέα λόγω... Putin - «Κουρελόχαρτο» το διεθνές δίκαιο
Η Δύση, με πρωτοπόρο τις ΗΠΑ,  θέλει να στραγγαλίσει τη Βόρεια Κορέα, μετατρέποντας για άλλη μια φορά σε «κουρελόχαρτο» το διεθνές δίκαιο
Συναγερμός έχει σημάνει στη Δύση για τη συμμαχία της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα.
Η Δύση, με πρωτοπόρο τις ΗΠΑ,  θέλει να στραγγαλίσει τη Βόρεια Κορέα, μετατρέποντας για άλλη μια φορά σε «κουρελόχαρτο» το διεθνές δίκαιο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Kurt Campbell δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον και οι εταίροι της είναι «θορυβημένοι» από τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και πυραύλους, καθώς και από την αυξανόμενη υποστήριξή της προς τη Μόσχα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Campbell, εν μέσω βαθιών διαιρέσεων εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ουάσινγκτον, το Τόκιο και η Σεούλ αποφάσισαν να δρομολογήσουν μια νέα πολυεθνική ομάδα για την παρακολούθηση της επιβολής κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα που θα περιορίζουν τη δυνατότητά της να δοκιμάζει πυρηνικά και πυραυλικά όπλα.
Το UPI ανέφερε ότι για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης της Βόρειας Κορέας, μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Ρωσία και την Κίνα, είχε αρχικά συγκροτηθεί στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 2010.
Ωστόσο, δεν έχει δραστηριοποιηθεί επίσημα από τον Απρίλιο, αφού η Ρωσία άσκησε βέτο σε αντίστοιχο ψήφισμα του ΟΗΕ, ενώ η Κίνα απέφυγε να ψηφίσει.

Αποστολή... παρακολούθησης

Στη νέα αποστολή παρακολούθησης θα συνεργαστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα.
Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον Campbell από κοινού με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας σε συνάντηση στη Σεούλ.
Οι τρεις ανώτεροι διπλωμάτες εξέδωσαν ξεχωριστή δήλωση με την οποία κατηγορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) για παράνομη αποστολή όπλων στο εξωτερικό, κυβερνοεπιθέσεις και αποστολή προσωπικού σε ξένες χώρες, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του παρελθόντος.
Ωστόσο, το τελευταίο σχόλιο του Kurt Campbell υποδηλώνει ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί περισσότερο για τη βοήθεια της Βόρειας Κορέας προς τη Μόσχα, ενώ η Πιονγκγιάνγκ έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για αποστολή πυρομαχικών και πυραύλων στη Ρωσία.

Κουρελόχαρτο το διεθνές δίκαιο

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν επίσης εκτενώς τις αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Πιονγκγιάνγκ, σημειώνει ο ρωσικός Τύπος.
Έτσι, η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει τροποποιήσεις στο Σύνταγμά της που θα ορίζουν τη Νότια Κορέα ως «εχθρικό» κράτος.
Ο Alexander Vorontsov, επικεφαλής του Τμήματος Κορεατικών και Μογγολικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε στη Nezavisimaya Gazeta:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στοχεύουν να στραγγαλίσουν τη ΛΔΚ με κυρώσεις».
Η Ρωσία αρνήθηκε να παρατείνει την εντολή της νόμιμης ομάδας εμπειρογνωμόνων που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και έπαψε να υφίσταται τον Μάιο, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τη Δύση, η οποία σχημάτισε τη δική της ομάδα παρατηρητών με βάση τη συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, εξήγησε.
Ο Vorontsov δήλωσε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία που δρομολογείται από μεμονωμένες χώρες δεν έχει καμία σχέση ούτε με τους διεθνείς οργανισμούς ούτε με το διεθνές δίκαιο.
Όσον αφορά την αλλαγή του συντάγματος της Βόρειας Κορέας, ο ηγέτης της Kim Yong Un ανακοίνωσε την κίνηση αυτή τον Δεκέμβριο, αφού η Πιονγκγιάνγκ έλαβε πλήρη γνώση ότι η κυβέρνηση υπό τον Γιουν Σέοκ Γιολ και οι προκάτοχοί του, επίσης, επεδίωξαν να απορροφήσουν τη ΛΔΚ, κατέληξε ο Vorontsov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης