Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή - σοκ από Zelensky: Οι Γερμανοί φοβούνται τον Putin, δεν θέλουν την Ουκρανία στο NATO

Παραδοχή - σοκ από Zelensky: Οι Γερμανοί φοβούνται τον Putin, δεν θέλουν την Ουκρανία στο NATO
Σύμφωνα με τον Zelensky, μόνο ένα πράσινο φως από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να μεταπείσει το Βερολίνο
Σε μία παραδοχή - σοκ προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Γερμανία «φοβάται» την αντίδραση της Ρωσίας σε ενδεχόμενη πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).
«Η γερμανική πλευρά είναι επιφυλακτική για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι γεγονός.
Πιστεύω ότι η στάση τους είναι πιο ήπια από ό,τι ήταν πριν, αυτό είναι επίσης γεγονός.
Αλλά όταν πρόκειται για την πρόσκληση για την οποία μιλάω τώρα, φοβούνται ... την αντίδραση της Ρωσίας», ανέφερε ο Zelensky, σύμφωνα με το breakingthenews.net.
Πρόσθεσε ότι μόνο ένα πράσινο φως από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να μεταπείσει το Βερολίνο.

«Όχι» σε ανταλλαγή εδαφών

Συνεχίζοντας το θέμα, ο επικεφαλής της Ουκρανίας επέμεινε ότι η χώρα δεν συζητά την ανταλλαγή των κατεχομένων εδαφών της με την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ο Zelensky συνέχισε λέγοντας ότι τέτοιες φήμες που εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης «δεν είναι τυχαίες», καθώς ορισμένοι εταίροι μπορεί να έχουν τέτοιες σκέψεις, ακόμη και αν δεν του τις εκφράζουν απευθείας.

Ουκρανία όπως... Αφγανιστάν - ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα εγκαταλείψουν τον Zelensky

Εν τω μεταξύ, στενεύει ο κλοιός για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι όπως συνέβη και στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι πιθανό να κόψουν αιφνιδιαστική τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
Μολονότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin ανακοίνωσε άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο στις 21 Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αρνούνται την έγκριση για τα πλήγματα του Κιέβου στο εσωτερικό της Ρωσίας και παίρνουν αποστάσεις από το «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, το οποίο περιλαμβάνει απαιτήσεις για πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αναφέρει η Izvestia.
Η επίσκεψη του Austin στο Κίεβο ευθυγραμμίζεται με τη μακροπρόθεσμη πολιτική της Ουάσινγκτον για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Clive Preston, Αμερικανό διεθνή δικηγόρο.

Ουκρανία όπως... Αφγανιστάν

Η πολιτική αυτή υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι του Κιέβου στο ΝΑΤΟ μπορεί τελικά να εγκαταλείψουν την Ουκρανία χωρίς βοήθεια, παρόμοια με την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.
Τα πισωγυρίσματα του ουκρανικού στρατού εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του Κιέβου να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τη δυτική στρατιωτική βοήθεια.
Οι ουκρανικές αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω των αβέβαιων προοπτικών της νίκης της υποψήφιας των Δημοκρατικών Kamala Harris στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Ο Preston πιστεύει ότι ακόμη και αν η Harris κερδίσει, η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κίεβο μπορεί να αρχίσει να μειώνεται.
Οι επικείμενες εκλογές αποτελούν το κύριο μέλημα της νυν αμερικανικής κυβέρνησης λόγω της πραγματικής πιθανότητας νίκης του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Donald Trump, όπως σημειώνει ο Αμερικανός ιστορικός και πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Vladimir Brovkin.
«Η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να μπει στη θέση της και να υποστεί μια στρατηγική ήττα.
Θα φανεί ανόητη αν ξαφνικά τα παρατήσει όλα.
Από την άλλη πλευρά, καταλαβαίνουν απόλυτα ότι η Ευρώπη έχει εξαντλήσει τον ενθουσιασμό της και η υποστήριξή της εξασθενεί.
Όλα αυτά κοστίζουν χρήματα και δεν έχουν χρήματα», εξήγησε ο εμπειρογνώμονας.

O στόχος των ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, ο Alexey Mukhin, γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Πληροφόρησης, πιστεύει ότι το ταξίδι του Austin στην Ουκρανία είχε συγκεκριμένο στόχο.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επισκέφθηκε πρόσφατα τη Γερμανία, όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ουκρανός πρόεδρος δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση.
Έτσι, ο Austin στάλθηκε σε αυτόν για να του γλυκάνει το χάπι.
Άλλωστε, η επίσκεψή του είχε σκοπό να δείξει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κρατούν το χέρι τους όχι καν στον σφυγμό της Ουκρανίας, αλλά στο λαιμό της», δήλωσε ο Mukhin,  στη Nezavisimaya Gazeta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης