Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταιγίδα Putin: 2.000 Ουκρανοί περικυκλωμένοι στο Kursk, θα εκκαθαριστούν - Κανείς δεν μπορεί να απειλεί τη Ρωσία

Καταιγίδα Putin: 2.000 Ουκρανοί περικυκλωμένοι στο Kursk, θα εκκαθαριστούν - Κανείς δεν μπορεί να απειλεί τη Ρωσία
Οι μη αναστρέψιμες απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου στην κατεύθυνση του Kursk ανέρχονται σε 26.000 στρατιωτικούς (νεκροί, τραυματίες) δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης
Στις βαρύτατες απώλειες των Ουκρανών στο Kursk εστίασε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη συνέντευξη Τύπου για τη σύνοδο κορυφής των BRICS την Πέμπτη (24/10/2024) ενώ επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες, αρκεί να ληφθεί υπόψη η εδαφική πραγματικότητα στο μέτωπο της ειδικής επιχείρησης. 
Η Μόσχα είναι έτοιμη να εξετάσει οποιεσδήποτε επιλογές για ειρηνευτικές συμφωνίες με το Κίεβο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης με βάση την εδαφική πραγματικότητα, αλλά «δεν είναι έτοιμη για οτιδήποτε άλλο», τόνισε.
Ο Putin υπογράμμισε ότι ο ρωσικός στρατός προχωρά σε όλα τα τμήματα του τμήματα στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και περίπου 2.000 Ουκρανοί είναι περικυκλωμένοι στο Kursk.
Μάλιστα ο Ρώσος ηγέτης ανήγγειλε την έναρξη επιχείρησης εκκαθάρισής τους.

Οι μη αναστρέψιμες απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου στην κατεύθυνση του Kursk ανέρχονται σε 26.000 στρατιωτικούς (νεκροί, τραυματίες) δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.
«Από όσο γνωρίζουμε, στο ουκρανικό κοινοβούλιο δεν συζητήθηκε και πάλι μια πρόταση για ειρήνη αλλά κάποιο άλλο σχέδιο, ένα σχέδιο για νίκη.
Το 2023 κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για τη λεγόμενη αντεπίθεση υπήρξαν και πάλι απώλειες κατά τη γνώμη μου ανεπανόρθωτες» σημείωσε με νόημα ο Ρώσος ηγέτης.
Ο ρωσικός στρατός προχωρά σε όλα τα τμήματα της πρώτης γραμμής στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ενεργώντας με σιγουριά προς όλες τις κατευθύνσεις.
Το Κίεβο άρχισε να χάνει λιγότερα τανκς στο πεδίο της μάχης, αλλά μόνο επειδή χρησιμοποιεί λιγότερα από αυτά.


putin_1_1.jpg
Η επίθεση στο Kursk συνδέεται με τις εκλογές των ΗΠΑ

Η επίθεση της Ουκρανίας στο Kursk αποτελεί μια προσπάθεια του Κιέβου να παρέμβει στη διαδικασία των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε o Putin, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
«Για παράδειγμα, πιστεύω ότι ακόμη και οι προκλήσεις τους στην κατεύθυνση του Kursk συνδέονται με απόπειρες παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική κατάσταση και στη διαδικασία των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες», εξήγησε, αναπτύσσοντας το σκεπτικό του.
Ακολούθως, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε με νόημα ότι το Κίεβο, με την επίθεσή του στην κατεύθυνση του Kursk, προσπάθησε να δείξει στις ΗΠΑ πως οι επενδύσεις τους στην Ουκρανία δεν ήταν μάταιες.
«Θέλουν να δείξουν με κάθε κόστος στη σημερινή διοίκηση και στους ψηφοφόρους αυτής της κυβέρνησης, αυτής της παράταξης, ότι οι επενδύσεις τους στην Ουκρανία δεν ήταν μάταιες.
Με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος.
Συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ζωής των στρατιωτών τους.
Δουλεύουν για αυτούς και όχι για τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού», υπογράμμισε ο αρχηγός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κανείς δεν μπορεί να απειλήσει τη Ρωσία

Συνεχίζοντας ο Putin τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να απειλείς τη Ρωσία, αφού αυτό την αναζωογονεί.
«Μπορείτε να απειλήσετε οποιονδήποτε.
Δεν έχει νόημα να απειλείτε τη Ρωσία, γιατί αυτό μόνο μας τονώνει», είπε ο Ρώσος ηγέτης, σχολιάζοντας τις υποτιθέμενες απειλές από τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump να «χτυπήσει τη Μόσχα».
Νωρίτερα, ο Trump, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους συντάκτες της Wall Street Journal, φέρεται να απείλησε τον Putin να χτυπήσει το κέντρο της Μόσχας και «τους θόλους όπου ζει».
«Απλώς μας φτιάχνει τη διάθεση» είπε ο Ρώσος ηγέτης απαντώντας στις υποτιθέμενες απειλές Trump.

putin_2_1.JPG
Επανέναρξη σχέσεων με ΕΕ

Αναφερόμενος στην επανέναρξη των σχέσεων της Ρωσίας με την Ευρώπη χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς, πως η Μόσχα αρνείται μία επανεκκίνηση.
«Ποτέ δεν αρνηθήκαμε και δεν αρνούμαστε τώρα, αν κάποιος εξ αυτών θέλει την επανέναρξη των σχέσεων με τη Ρωσία», δήλωσε ο Putin.
Απαντώντας στις δυτικές κατηγορίες περί ρωσικές απόπειρες αποσταθεροποίησης της Ευρώπης, τόνισε πως τα προβλήματα στην ΕΕ είναι συνέπεια των εσφαλμένων πολιτικών των ευρωπαϊκών ελίτ.
«Αυτές κατηγορίες κατά της Ρωσίας είναι εντελώς ανόητες», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ μετά τις εκλογές εξαρτώνται από τη μελλοντική αμερικανική κυβέρνηση.
Η Ρωσία θα είναι ανοιχτή στη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις εκλογές εκεί, εάν είναι και αυτές ανοιχτές.
«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανοιχτές στην οικοδόμηση κανονικών σχέσεων με τη Ρωσία, τότε θα κάνουμε το ίδιο, αν δεν το θέλουν, τότε δεν θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.


putin_6.jpg
Όλες οι χώρες BRICS δεσμεύονται να τερματίσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία

«Όλοι δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα και κατά προτίμηση με ειρηνικά μέσα.

Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα υψηλής τεχνολογίας χωρίς την άμεση συμμετοχή του στρατού του ΝΑΤΟ.
Γνωρίζουμε τι και πώς γίνεται όταν εκτοξεύονται μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα στη Μαύρη Θάλασσα, γνωρίζουμε ποιοι είναι παρόντες εκεί, από ποιες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ και πώς εκτελούν αυτή τη στρατιωτική.
Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση σύγχρονων όπλων υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων. όπως ATACMS, Storm Shadow» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Στο θέμα των διαπραγματεύσεων, «η μπάλα είναι στο γήπεδο του Κιέβου.
Οι ηγέτες του καθεστώτος του Κιέβου δεν θέλουν διαπραγματεύσεις, γιατί τότε θα έπρεπε να άρουν τον στρατιωτικό νόμο και να διεξαγάγουν εκλογές», παρατήρησε ο Putin.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

«Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για την επιδείνωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δεν θα κερδίσει τίποτα από αυτό.
Ανησυχούμε πολύ για το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή. Και ό,τι και να πει κανείς, η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να επιδεινωθεί η σύγκρουση Μέση Ανατολή.
Στρατηγικά, δεν θα κερδίσουμε τίποτα από αυτό, θα δούμε μόνο πρόσθετα προβλήματα», σημείωσε.
«Όσοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας ήταν κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Δεν υπάρχει άνθρωπος στη γη του οποίου η καρδιά να μην αιμορραγεί όταν κοιτάζει τι συμβαίνει στη Γάζα», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης