Διεθνή

O Αμερικανός στρατηγός Charles Costanza σοκάρει: «Ανησυχώ, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία, είναι πλέον ισχυρότερη»

O Αμερικανός στρατηγός Charles Costanza σοκάρει: «Ανησυχώ, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία, είναι πλέον ισχυρότερη»
Η Ρωσία έχει εκσυγχρονιστεί και προσαρμόζεται στον σύγχρονο πόλεμο
Ο Αμερικανικός στρατός ίσως είναι ο μόνος που θεωρητικά θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί με τον Ρωσικό – ως ισότιμοι στρατοί - και λέμε θεωρητικά γιατί Αμερικανός εν ενεργεία στρατηγός Charles Costanza σοκάρει την Δύση…
Δεν αναφερόμαστε σε κάποιο απόστρατο στρατηγό αλλά τον διοικητή του V Σώματος του Στρατού των ΗΠΑ που σταθμεύει στην Πολωνία.
Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού εξέφρασε ανησυχίες για τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης σύγκρουσής της στην Ουκρανία.
Ο Στρατηγός έχει προειδοποιήσει ότι τα διδάγματα που αντλήθηκαν στο πεδίο της μάχης επιτρέπουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να προσαρμοστούν και να εκσυγχρονιστούν, θέτοντας δυνητικά μια μεγάλη απειλή για το ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία, που έγινε ισχυρότερη στρατιωτικά είναι το μήνυμα του αντιστράτηγου Charles Costanza, διοικητής του V Σώματος του Στρατού των ΗΠΑ που σταθμεύει στην Πολωνία.

Το ΝΑΤΟ βλέπει ότι η Ρωσία ισχυροποιείται

Καθώς το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την εξελισσόμενη δυναμική στα ανατολικά της σύνορα, ο στρατηγός είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να αξιολογήσει προσεκτικά τις μεταβαλλόμενες στρατιωτικές στρατηγικές της Ρωσίας και πώς προσαρμόζεται για να αντιμετωπίσει δυνάμεις εκπαιδευμένες από τη Δύση και εξοπλισμένες από τη Δύση.
Όταν ρωτήθηκε για την απειλή που θέτει ο ρωσικός στρατός, o Costanza αμφισβήτησε την υπόθεση ότι θα χρειαστούν χρόνια για να ξαναχτίσει η Ρωσία τις δυνάμεις της παρά τις απώλειες.
«Νομίζω ότι υπάρχει μια άποψη ότι η Ρωσία θα χρειαστούν τρία έως δέκα χρόνια για να ανασυσταθεί και νομίζω ότι πρέπει να το δούμε λίγο διαφορετικά, γιατί αυτό δεν ισχύει», τόνισε ο Charles Costanza.
Οι χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν πράγματι αυξηθεί σε μέγεθος.

«Μπορεί να μην είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι οι νεοεισερχόμενοι, αλλά είναι περισσότεροι», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι βιομηχανικές βάσεις και οι βάσεις κινητοποίησης της Ρωσίας έχουν μετατοπιστεί σε πολεμική οικονομία.
Αυτή η εκτεταμένη κινητοποίηση, εξήγησε ο στρατηγός Charles Costanza, έδωσε τη δυνατότητα στην Ρωσία να συνεχίσει να διαθέτει έναν μεγάλο στρατό παρά τις απώλειες.
Πιο σημαντικά, ο Costanza επεσήμανε ότι η Ρωσία προσαρμόζεται στις προκλήσεις της καταπολέμησης μιας Ουκρανίας που υποστηρίζεται από τη Δύση.
«Μαθαίνουν πώς να νικούν αυτές τις δυνατότητες και αυτά τα συστήματα…
Εκσυγχρονίζουν τη δύναμή τους με βάση αυτά που μαθαίνουν στο πεδίο της μάχης, δείχνουν μεγάλη προσαρμοστικότητα».

Η Ρωσία έχει εκσυγχρονιστεί και προσαρμόζεται στον σύγχρονο πόλεμο

Σημείωσε επίσης ότι οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού της Ρωσίας εκτείνονται πέρα από τον στρατό και τη στρατηγική.
Η Ρωσία ενημερώνει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό και εξελίσσει τις τακτικές της για να αντιμετωπίσει τα δυτικά στρατιωτικά δόγματα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν μακροπρόθεσμη πρόκληση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Ο στρατηγός Charles Costanza τόνισε περαιτέρω ότι η προσαρμογή της Ρωσίας στον σύγχρονο πόλεμο είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι μοιράζονται σύνορα με τη Ρωσία και βρίσκονται άμεσα στο δρόμο πιθανών μελλοντικών συγκρούσεων.

«Γνωρίζουν οι Ρώσοι ότι πολεμούν δυνάμεις εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες από τη Δύση.
Και έτσι, καθώς εκσυγχρονίζονται με βάση τα μαθήματα στα πεδία των μαχών — όχι μόνο τον εξοπλισμό τους, αλλά τον τρόπο με τον οποίο πολεμούν — αυξάνουν πραγματικά την ικανότητά τους να μας πολεμήσουν στο μέλλον.
Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί», τόνισε ο Charles Costanza
Η Ρωσία αξιοποιεί τα τρωτά σημεία του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη νέων όπλων

Οι Ρώσοι αναλύουν τα τρωτά των όπλων του ΝΑΤΟ

Στις 23 Οκτωβρίου 2024, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belusov είπε ότι η Ρωσία αναλύει συστηματικά τα τρωτά σημεία του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία και αξιοποιεί αυτή τη γνώση για την ανάπτυξη νέων όπλων.
Ο υπουργός Andrei Belusov είπε ότι αυτή η συστηματική εξέταση της τεχνολογίας του ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων.
Πρόσθεσε ότι ο εντοπισμός των αδυναμιών αυτού του εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία προηγμένου οπλισμού.
Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας Andrei Belusov δεν διευκρίνισε ποιος εξοπλισμός που συλλαμβάνεται μελετάται ή προσαρμόζεται για νέα οπλικά συστήματα της Ρωσίας.

Τα όπλα της Δύσης είναι ανεπαρκή

Εν τω μεταξύ, ο απόστρατος Ρώσος συνταγματάρχης Anatoly Matviychuk, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, σχολίασε στις 23 Οκτωβρίου 2024 τους περιορισμούς της δυτικής στρατιωτικής τεχνολογίας που έχει δοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι πολλά όπλα δυτικής κατασκευής έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή για μια σειρά αποστολών μάχης.
Επέκρινε τους δυτικούς κατασκευαστές ότι επικεντρώνονται στις εργονομικές πτυχές και τις πτυχές άνεσης του εξοπλισμού τους και όχι στην επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα στον πόλεμο.
Αυτό ήταν εμφανές στην ουκρανική σύγκρουση, όπου ο παρεχόμενος εξοπλισμός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σεναρίων μάχης.

Συνεργασία Ρωσίας με Κίνα και Ιράν

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι η Ρωσία μεταφέρει όπλα του ΝΑΤΟ στο Ιράν, όπου πιστεύεται ότι η Τεχεράνη θα επιχειρήσει να τα κατανοήσει ώστε να τα αντιμετωπίζει.
Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δυναμική της περιφερειακής ασφάλειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Charles Costanza έχει επισημάνει την ανησυχητική ανταλλαγή στρατιωτικής γνώσης μεταξύ των εθνών.
Τόνισε ότι τα διδάγματα της Ρωσίας στην Ουκρανία μοιράζονται με χώρες όπως η Κίνα και το Ιράν, υποδεικνύοντας έναν αυξανόμενο δεσμό στρατιωτικής συνεργασίας που θα μπορούσε να ενισχύσει τις συλλογικές τους ικανότητες.

O αντιστράτηγος Charles Costanza, διοικητής του V Σώματος του Στρατού των ΗΠΑ που σταθμεύει στην Πολωνία
original_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης