Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

H νέα Porsche 911 GT3 το γιορτάζει με 510 άλογα

tags :
H νέα Porsche 911 GT3 το γιορτάζει με 510 άλογα
Η Porsche γιορτάζει τα 25 χρόνια της 911 GT3 που διατηρεί τον χαρακτήρα του σπορ αυτοκίνητου δρόμου με στήσιμο πίστας, με έναν αναβαθμισμένο ατμοσφαιρικό κινητήρα που φτάνει τις 9.000 σ.α.λ. Στην Ελλάδα οι τιμές της ξεκινούν από τις 319.460 ευρώ.
Η νέα Porsche 911 GT3 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία με την τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος, προσανατολισμένη για χρήση στην πίστα, και μία πιο διακριτική με το Touring πακέτο, που επικεντρώνεται σε πιο καθημερινές μετακινήσεις.
Η καρδιά της GT3 παραμένει ο εμβληματικός εξακύλινδρος κινητήρας boxer που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Ωστόσο, για να πληροί τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων, ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με δύο φίλτρα σωματιδίων και τέσσερις καταλύτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία μείωση κατά 20 Nm στη ροπή, η οποία πλέον φτάνει τα 450 Nm.
Παράλληλα, η ισχύς των 510 ίππων διατηρείται, χάρη στις αναβαθμίσεις στις κυλινδροκεφαλές και την τοποθέτηση πιο «άγριων» εκκεντροφόρων από την GT3 RS.
Η Porsche έχει επίσης τοποθετήσει νέες, βελτιστοποιημένες πεταλούδες για κάθε κύλινδρο, καθώς και πιο αποδοτικές ψύκτρες λαδιού.
Η μετάδοση της ισχύος γίνεται είτε με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK), είτε με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.
Και τα δύο με πιο κοντή σχέση μετάδοσης κατά 8% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης