Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

GP ΗΠΑ: Θρίαμβος για τη Ferrari με τον Leclerc νικητή

tags :
GP ΗΠΑ: Θρίαμβος για τη Ferrari με τον Leclerc νικητή
Ο Leclerc επωφελήθηκε από την εξαιρετική του εκκίνηση και είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα του Όστιν.
Τον θρίαμβο της Ferrari ολοκλήρωσε ο Sainz, στο βάθρο ο Verstappen αφού μία ποινή έριξε την McLaren του Norris πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.
Ο Charles Leclerc σημείωσε την τρίτη του νίκη στη φετινή σεζόν, με μια κυριαρχική εμφάνιση στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, οδηγώντας τη Ferrari σε ένα εντυπωσιακό 1-2, με τον Carlos Sainz να τερματίζει δεύτερος.
Ο Leclerc έκανε μια δυναμική εκκίνηση, εκμεταλλευόμενος τη μάχη μεταξύ του Max Verstappen και του Lando Norris στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.
Πέρασε από την εσωτερική στην πρώτη στροφή και κατάφερε να ξεφύγει από τους αντιπάλους του στις επόμενες γρήγορες στροφές, παίρνοντας το προβάδισμα.
Στον πρώτο γύρο, ο Leclerc είχε ήδη δημιουργήσει ένα προβάδισμα 1,6 δευτερολέπτων, ώστε να απομακρύνει την απειλή του Verstappen, ο οποίος είχε καταφέρει να προσπεράσει τον Norris μετά από μια πιο συντηρητική προσέγγιση του Βρετανού στην πρώτη στροφή.
Στη συνέχεια, ο Leclerc αναγκάστηκε να υπερασπιστεί το προβάδισμά του από τον Verstappen μετά την επανεκκίνηση από το αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε στην πίστα στον τρίτο γύρο, λόγω της εξόδου του Lewis Hamilton στην στροφή 18, ο οποίος κατέληξε στο χαλίκι με τη Mercedes του, κλείνοντας έναν απογοητευτικό αγώνα για τον Βρετανό.
Παρά την πίεση του Verstappen, ο Leclerc κατάφερε να καλύψει την εσωτερική από την στροφή 2 έως την στροφή 8, αποτρέποντας οποιαδήποτε απειλή από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull.
Ακολουθώντας μια στρατηγική με ένα pit stop, η οποία ήταν η πιο δημοφιλής στο grid, ο Leclerc βγήκε από τα pit μετά το δικό του pit stop στον 26ο γύρο, πίσω από τα δύο μονοθέσια της McLaren, καθώς ο Norris και ο Oscar Piastri προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη στρατηγική των ελαστικών τους στα τελευταία στάδια του αγώνα (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης