Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Με το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech στη Γαλλία

tags :
Με το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech στη Γαλλία
Στην ελληνική αγορά το περιμένουμε στις αρχές του νέου έτους με την τιμή του να πέφτει με την κρατική επιδότηση αρκετά κάτω από τις 30.000 ευρώ.
Σε μία εποχή που η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία περνά μάλλον δύσκολες μέρες, προσπαθώντας από τη μια να σταθεί απέναντι στους Κινέζους και από την άλλη να βρει τον δρόμο της με νέα και ελκυστικά ηλεκτρικά μοντέλα, η επιλογή της Renault να αναβιώσει ένα από τα εμβληματικά της αυτοκίνητα, μοιάζει ως η πιο έξυπνη κίνηση στην πιο κατάλληλη στιγμή.
Το πρώτο εκείνο Renault 5 παρουσιάστηκε το 1972 και αμέσως έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία, εκμεταλλευόμενο και το timing της πετρελαϊκής κρίσης που οδήγησε τους καταναλωτές στην Ευρώπη να στραφούν σε πιο οικονομικά μοντέλα.
Γεμάτο χρώμα, μία ανέμελη εξωστρέφεια και όμορφες σχεδιαστικές ιδέες, εκείνο το πρώτο Renault 5 άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Ευρώπη, όχι μόνο ως αυτοκίνητο αλλά και ως ένα pop σύμβολο που συνδέθηκε με την κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής.
Πάνω από 5 δεκαετίες αργότερα, η Renault αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα, και να βασίσει το πιο αποφασιστικό της βήμα προς την ηλεκτροκίνηση σε μία ρετρο-φουτουριστική πρόταση.
Το Renault 5 E-Tech Electric αποτελεί μια σύγχρονη επανερμηνεία του κλασικού Renault 5, συνδυάζοντας νοσταλγικά ρετρό στοιχεία με σύγχρονη τεχνολογία.
Με το τολμηρό του στυλ και τις αναφορές στο παρελθόν, καταφέρνει να διατηρήσει το κλασικό σχήμα αμαξώματος, εμπνευσμένο ιδιαίτερα από το θρυλικό Renault 5 Turbo, ενώ προσφέρει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς των ηλεκτρικών.
Η σχεδίασή του αποτελεί φόρο τιμής στο αυθεντικό Renault 5, με χαρακτηριστικά όπως οι ορθογώνιες φωτεινές υπογραφές που θυμίζουν τους προβολείς ομίχλης του Renault 5 Turbo και οι «αιωρούμενοι» προβολείς LED.
Οι καθαρές γραμμές, οι καμπύλες και το δυναμικό σχήμα των θόλων του ενισχύουν το νοσταλγικό του χαρακτήρα.
Οι σχεδιαστές είχαν την ευχέρεια να «παίξουν» με διάφορες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα ένα ειδικό «παράθυρο» στο πάνω μέρος του καπό, όπου μέσα του υπάρχει ένα μεγάλο «5» από LED για να δείχνει το επίπεδο της φόρτισης, θυμίζοντας όμως στους παλαιότερους τους αεραγωγούς που είχε στο ίδιο ακριβώς σημείο το κλασικό 5άρι.
Το Renault 5 E-Tech Electric έχει μήκος 3,92 μέτρα, κάνοντάς το ιδανικό για αστική χρήση, ενώ το μεταξόνιό του στα 2,54 μέτρα εξασφαλίζει άπλετο εσωτερικό χώρο για τα δεδομένα της κατηγορίας του.
Με πλάτος 1,77 μέτρα και ύψος 1,50 μέτρα, επιτυγχάνει έναν συνδυασμό εξαιρετικής αεροδυναμικής απόδοσης και ευρυχωρίας που το καθιστά πρακτικό για την καθημερινή οδήγηση στην πόλη (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης