Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ursula von der Leyen ακύρωσε τη συνάντησή της με τον Σέρβο πρωθυπουργό Milos Vucevic

H Ursula von der Leyen ακύρωσε τη συνάντησή της με τον Σέρβο πρωθυπουργό Milos Vucevic
Ακυρώσαμε τη συνάντηση με τον Σέρβο πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία, Emmanuel Gioffre.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen αρνήθηκε σήμερα να συναντήσει στο Βελιγράδι τον Σέρβο πρωθυπουργό Milos Vucevic, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Maxim Rechetnikov, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία Emmanuel Gioffre.
«Ακυρώσαμε τη συνάντηση με τον (Σέρβο) πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση (του Vucevic) με τον υπουργό Οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Gioffre, προσθέτοντας ότι υπήρξε μια «ένδειξη για την πρόθεση της Σερβίας να ενισχύσει τις οικονομικές σχέσεις της σε άλλους τομείς με τη Ρωσική Ομοσπονδία».
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία εξήγησε ότι αυτή η «πρόθεση» ήταν εμφανής σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της σερβικής κυβέρνησης, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε, εν μέσω της επίσκεψης της von der Leyen στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα Δυτικά Βαλκάνια.
Πριν ακυρώσει τη συνάντηση με τον Vucevic, η πρόεδρος είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης