Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βουτιά» άνω του 2,5% στο πετρέλαιο - Στα 71,6 δολάρια το Brent

«Βουτιά» άνω του 2,5% στο πετρέλαιο - Στα 71,6 δολάρια το Brent
Η Σ. Αραβία είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την τιμή - στόχο για 100 δολ. ανά βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με βαριές απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη έκλεισαν σήμερα 26/9 οι τιμές πετρελαίου, κόντρα στη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, τα μέτρα τόνωσης που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Κίνας και τις προσδοκίες για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από ΕΚΤ και Fed.
Τα οφέλη αντισταθμίστηκαν πλήρως από γεωπολιτική αβεβαιότητα σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, που αυξάνει τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση «μαύρου χρυσού».
Την ίδια στιγμή, η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την τιμή στόχο που είχε θέσει για το πετρέλαιο (100 δολ. ανά βαρέλι), καθώς προετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή, σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι Financial Times.
Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και άλλα επτά μέλη του καρτέλ του OPEC+ είχαν δεσμευθεί σε μακροχρόνιες περικοπές παραγωγής από τις αρχές Οκτωβρίου. Ωστόσο, μια δίμηνη καθυστέρηση πυροδότησε εικασίες για το εάν το καρτέλ θα μπορούσε ποτέ να αυξήσει την παραγωγή, με την τιμή του αργού πετρελαίου Brent, διεθνούς σημείου αναφοράς, να πέφτει για λίγο κάτω από τα 70 δολάρια αυτόν τον μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021.
Ωστόσο, αξιωματούχοι του βασιλείου έχουν δεσμευτεί να επαναφέρουν την παραγωγή όπως είχε προγραμματιστεί την 1η Δεκεμβρίου, ακόμη κι αν αυτό οδηγήσει σε παρατεταμένη περίοδο χαμηλότερων τιμών.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 2,53% και έκλεισε στα 71,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) κατέγραψε πτώση 2,90% και έκλεισε στα 67,67 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI σημείωσαν κέρδη άνω του 4% -δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης