Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή συσπείρωση δεξιών ηγετών γύρω από τον Trump - Orban και Salvini κατακεραυνώνουν το σύστημα για δίκη – σκευωρία

Ευρωπαϊκή συσπείρωση δεξιών ηγετών γύρω από τον Trump - Orban και Salvini κατακεραυνώνουν το σύστημα για δίκη – σκευωρία

Η δεξιά στο πλευρό του Αμερικανού

Σχετικά Άρθρα

Μετά την καταδίκη του Donald Trump για 34 κατηγορίες σε ποινική δίκη της Νέας Υόρκης, οι ευρωπαίοι δεξιοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban και του Ιταλού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Salvini, τάχθηκαν στην υπεράσπισή του.
Ο Trump έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για κακούργημα, αν και ο ίδιο μιλάει για πολιτική σκευωρία γύρω από την υπόθεση και την απόφαση.
Παρά την πρωτόδικη καταδίκη, ο Orban επαίνεσε τον Trump ως «άνθρωπο της τιμής».
«Ο Πρόεδρος Trump έβαζε πάντα την Αμερική πρώτα, έθετε σεβασμό σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποίησε αυτόν τον σεβασμό για να οικοδομήσει την ειρήνη», δήλωσε ο Orban στην κοινωνική πλατφόρμα X.
Πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός λαός «θα βγάλει την ετυμηγορία του αυτόν τον Νοέμβριο».
Ο Orban, ένας από τους πιο ένθερμους ευρωπαίους συμμάχους του Αμερικανού, επιβεβαίωσε εκ νέου την υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα του Trump το 2024, έχοντάς τον προηγουμένως υποστηρίξει από τον Μάρτιο.
Ο αντιπρόεδρος της Ιταλίας Matteo Salvini εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον Trump, προσφέροντας «αλληλεγγύη και πλήρη υποστήριξη» στον καταδικασθέντα πρώην πρόεδρο.
Ο Ιταλός ηγέτης του δεξιού κόμματος Lega, χαρακτήρισε τον Trump «θύμα δικαστικής σκευωρίας» και κατηγόρησε την αριστερά ότι «εξοπλίζει όπλα το δικαστικό σύστημα».
Καθώς ο Trump προετοιμάζεται για άλλη μια προεδρική υποψηφιότητα, αυτές οι δηλώσεις υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή του από τις εξέχουσες δεξιές προσωπικότητες στην Ευρώπη, παρά τα νομικά του προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης