Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Με αέρα από το deal της Τέρνα και με την προσμονή ένταξης σε watch list από τον MSCI

Χρηματιστήριο: Με αέρα από το deal της Τέρνα και με την προσμονή ένταξης σε watch list από τον MSCI
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν προς ανοδικό άνοιγμα σήμερα
Σχετικά Άρθρα
Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, επιτέλους ανακοινώθηκε ένα μεγάλο deal για το ελληνικό χρηματιστήριο, ήτοι η πώληση της Τέρνα Ενεργειακής στην Masdar στα 20 ευρώ ανά μετοχή.
Η συμφωνία προβλέπει εξαγορά του 36,59% των μετοχών της ΤΕΝΕΡΓ και θα ακολουθήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές που κατέχουν μέτοχοι πλην των βασικών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γ.Περιστέρης, Β.Μαρινάκης).
Σημειώνεται πως σήμερα θα γίνει και η γενική συνέλευση της εταιρείας.
Η εξέλιξη αυτή θα απελευθερώσει μεγάλη ρευστότητα και όπως έχει γράψει το ΒΝ η συντριπτική πλειονότητα των κεφαλαίων θα επιστρέψουν στο Χ.Α.
Από την άλλη η αγορά θα έχει επίσης στραμμένο το βλέμμα της στην ανακοίνωση της κατάταξης των χωρών από τον οίκο MSCI για πιθανή κατάταξη της αγοράς μας σε λίστα παρακολούθησης για πιθανή αναβάθμιση.
Σημειώνεται πως τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν προς ανοδικό άνοιγμα σήμερα.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. οδεύουν προς ένα θετικό άνοιγμα σήμερα, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν τις μακροοικονομικές μετρήσεις για να βελτιώσουν τα στοιχήματα σχετικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής, ενώ παράλληλα αξιολογούν τις αναφορές πολλών πολιτικών σεναρίων για τη Γαλλία.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. ότι θα κινηθεί υψηλότερα σήμερα λόγω της πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής.

Beta
Η συμφωνία της Τέρνα Ενεργειακής με εταιρική αξία 3,4 δισ. ευρώ θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η αγορά θα πρέπει να καλωσορίσει την είδηση και της μετοχές των ενεργειακών εταιρειών αλλά και τον τραπεζικό κλάδο που θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκαν ΧΑ και Ευρώπη χθες με τις αγορές των ΗΠΑ να παραμένουν κλειστές. Η συνολική εικόνα των διεθνών μετοχικών δεικτών δεν εμφανίζει ουσιαστική διαφοροποίηση. Στο εσωτερικό σήμερα, η Τερνα Ενεργειακή θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς με επίσημη ανακοίνωση έκλεισε η συμφωνία με το Masdar για το 67% της εταιρείας και δημόσια πρόταση στα 20 ευρώ ανά μετοχή. Παρόλο που η συμφωνία θα βοηθήσει σημαντικά το ΧΑ καθώς θα προσθέσει σημαντική ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια, το βασικό μας βραχυπρόθεσμο σενάριο δεν προϋποθέτει άμεση διαφυγή πάνω από τις 1500 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί την προηγούμενη κορυφή του ΓΔΧΑ. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουνίου (πρώτη μέτρηση) της Ευρωζώνης, τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τα στοιχεία της αγοράς κατοικίας Μαΐου των ΗΠΑ. Οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού Μαΐου στη Γερμανία σήμερα το πρωί.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης