Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Βρετανία χωρίς τις ΗΠΑ δεν μπορεί να προχωρήσει – Μύλος κρέατος για Ουκρανούς

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Βρετανία χωρίς τις ΗΠΑ δεν μπορεί να προχωρήσει – Μύλος κρέατος για Ουκρανούς
«Η ιδέα ότι οι Βρετανοί μπορούν να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει με πυραύλους βαθιά στη Ρωσία χωρίς την άδεια των ΗΠΑ είναι απλά φανταστική», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Η Βρετανία, παρά τις επιθυμίες της κυβέρνησης, δεν θα μπορέσει να δώσει στην Ουκρανία άδεια να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χωρίς τη συγκατάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η ιδέα ότι οι Βρετανοί μπορούν να το κάνουν αυτό, να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει με πυραύλους βαθιά στη Ρωσία χωρίς την άδεια των ΗΠΑ είναι απλά φανταστική», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Όπως σημείωσε ο αναλυτής, το Λονδίνο δεν είναι σε θέση να λάβει ανεξάρτητες παγκόσμιες αποφάσεις χωρίς την συμμετοχών των ΗΠΑ.
Η Βρετανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο Μερκούρης.

Ο Ουκρανικός στρατός καταστρέφεται… μύλος κρέατος... κάθε μέρα ήττες

Στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπάρχουν αντιδράσεις για τις εντολές των στρατηγών να κρατούν θέσεις με οποιοδήποτε κόστος, κάτι που οδηγεί σε απώλειες, τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ένας Ουκρανός αξιωματικός παραπονέθηκε ότι οι Ουκρανοί στρατηγοί μετρούν την επιτυχία με το αν κατέχουν θέσεις στον χάρτη, ανεξάρτητα από το κόστος, και βλέπουμε πώς ο ουκρανικός στρατός πληρώνει γι' αυτό.
Η μάχη για το Chasiv Yar είναι άλλη μια μηχανή κοπής κρέατος για τον Ουκρανικό στρατό», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θυσιάζουν μεγάλο αριθμό στρατιωτών, αλλά η πόλη Chasiv Yar θα πέσει σύντομα σε κάθε περίπτωση.
«Κάθε μέρα η Ουκρανία υφίσταται ήττα στο πεδίο της μάχης», κατέληξε ο Μερκούρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης