Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρυχάται η Ρωσία - Σημαντική εξέλιξη: Αυξήθηκε το επίπεδο στελέχωσης του στρατού στα 2.389.000 άτομα - Εντυπωσιακό άλμα

Βρυχάται η Ρωσία - Σημαντική εξέλιξη: Αυξήθηκε το επίπεδο στελέχωσης του στρατού στα 2.389.000 άτομα - Εντυπωσιακό άλμα
Το μέγεθος του προσωπικού του ρωσικού στρατού έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 180.000 άτομα
(upd) Στρατηγική κίνηση από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ο οποίος αύξησε το επίπεδο στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας (ΕΝ).
Το αντίστοιχο διάταγμα του αρχηγού του κράτους δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών.
Το μέγεθος του προσωπικού του ρωσικού στρατού έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 180.000 άτομα - έως 2.389.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.500.000 στρατιωτικών.
Το διάταγμα του αρχηγού του κράτους τίθεται σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου 2024.
Ο Putin έδωσε επίσης εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να παράσχει κεφάλαια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό που είναι απαραίτητα για την εφαρμογή του διατάγματος για το Υπουργείο Άμυνας.
Η τελευταία φορά που ο πρόεδρος αύξησε το επίπεδο στελέχωσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν τον Δεκέμβριο του 2023.
Στη συνέχεια, ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού αυξήθηκε κατά σχεδόν 170 χιλιάδες άτομα και εγκαταστάθηκε σε 2.209.130 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.320.000 στρατιωτικών.
Όπως εξήγησε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας , η αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις υλοποιείται σταδιακά για πολίτες που εκφράζουν την επιθυμία να εκτελέσουν στρατιωτική θητεία βάσει σύμβασης.
Στη συνέχεια, το αρμόδιο τμήμα πρόσθεσε ότι μια επιπλέον αύξηση της μαχητικής δύναμης και του μεγέθους των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «μια επαρκής απάντηση στις επιθετικές δραστηριότητες του μπλοκ του ΝΑΤΟ».

owl_detail_620_c93c00bed4e61d86d04eadb2e756c67e.jpg

Ο ρωσικός στρατός θα γίνει ο δεύτερος στον κόσμο ως προς τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού

Σύμφωνα με το Global Firepower, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πέμπτη θέση στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού - 1.320.000 άτομα.
Μετά την έναρξη ισχύος του διατάγματος του Putin, θα ξεπεράσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και θα γίνει δεύτερος.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κίνα με στρατό 2.035.000 στρατιωτών.
Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης βρίσκονται επίσης οι στρατοί της Βόρειας Κορέας, της Ουκρανίας, του Πακιστάν, του Ιράν , της Νότιας Κορέας και του Βιετνάμ.
Η κατάταξη Global Firepower συντάχθηκε από τον Αμερικανό blogger Daniel Puchek.
Καλύπτει 145 χώρες και λαμβάνει υπόψη χαρακτηριστικά όπως το μέγεθος του στρατού, τις οικονομικές δυνατότητες, τις δυνατότητες επιμελητείας, τη γεωγραφική θέση, την πρόσβαση σε πόρους και την κινητικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης