Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρφιά του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Conte στη Meloni: Υποκριτική στάση η παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

Καρφιά του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Conte στη Meloni: Υποκριτική στάση η παροχή βοήθειας στην Ουκρανία
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στέλνει όπλα επιβάλλοντας περιορισμούς στη χρήση τους» επισημαίνει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός
Η θέση της ιταλικής κυβέρνησης για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία είναι υποκριτική, τόνισε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης του αντιπολιτευόμενου «Κινήματος Πέντε Αστέρων» Giuseppe Conte.
«Θεωρώ τη θέση της κυβέρνησης υποκριτική. Δεν μπορεί να στέλνει όπλα επιβάλλοντας περιορισμούς στη χρήση τους», επεσήμανε σχετικά ο πολιτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stampa, αναφερόμενος στις ενέργειες της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni.
Σύμφωνα με τον Conte, η Ευρώπη απέτυχε να δείξει τον εαυτό της, γι' αυτό η κατάσταση επέστρεψε στην προοπτική μιας παγκόσμιας σύγκρουσης χωρίς τη δυνατότητα οικοδόμησης ενός ορίζοντα ειρήνης και ασφάλειας.
Νωρίτερα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Antonio Tajani δήλωσε ότι η Ρώμη απαγορεύει στο Κίεβο να χρησιμοποιεί ιταλικά όπλα για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος.
Ο ανώτατος Ιταλός διπλωμάτης πρόσθεσε ότι η χώρα δεν σκοπεύει να στείλει στρατιώτες της στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η Ρώμη θα συνεχίσει να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει προειδοποιήσει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα απαντήσει στις δυτικές χώρες σε περίπτωση άμεσης συμμετοχής τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία, με βάση τις απειλές που δημιουργούνται από τέτοιες ενέργειες.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Κρεμλίνου, τέτοιες ενέργειες του ΝΑΤΟ θα σήμαιναν μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών της συμμαχίας και της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης