Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Η παροχή άδειας στην Ουκρανία για χτυπήματα στη Ρωσία δεν ... σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο

Stoltenberg: Η παροχή άδειας στην Ουκρανία για χτυπήματα στη Ρωσία δεν ... σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο
«Είναι λάθος να λέμε ότι θα γίνουμε μέρος της σύγκρουσης», επεσήμανε σχετικά ο Stoltenberg
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία εάν οι χώρες του μπλοκ επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα, εκτιμάει σε μια παράδοξη και αντιφατική δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Jens Stoltenberg.
«Είναι λάθος να λέμε ότι θα γίνουμε μέρος της σύγκρουσης», επεσήμανε σχετικά ο Stoltenberg στην εβδομαδιαία εφημερίδα Foreign Policy.
Επισημαίνεται ότι από την ρωσική πλευρά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε προηγουμένως ότι υπάρχει πολλή φασαρία και φήμες γύρω από το θέμα της πιθανής άδειας να χτυπήσουν δυτικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αλλά δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες δηλώσεις.
Ενώ με τη σειρά του ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η χρήση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας κατά της Ρωσίας θα σήμαινε άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι αν συμβεί αυτό, η Ρωσία θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης