Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οκτώ από τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους CEOs στην Ολλανδία είναι ξένοι υπήκοοι - «Πρωτιά» για τον επικεφαλής της Booking

Οκτώ από τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους CEOs στην Ολλανδία είναι ξένοι υπήκοοι - «Πρωτιά» για τον επικεφαλής της Booking
Επικεφαλής της ετήσιας λίστας είναι για πρώτη φορά ο επικεφαλής της Booking.com, Glenn Fogel, ο οποίος έλαβε μισθούς, μπόνους και κέρδη από μετοχές συνολικού ύψους 42,3 εκατομμυρίων ευρώ το 2023
Οκτώ από τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους CEO σε εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Ολλανδία είναι ξένοι υπήκοοι, αποκάλυψε μια ανάλυση περισσότερων από 100 εταιρειών από τη Volkskrant.
Επικεφαλής της ετήσιας λίστας είναι για πρώτη φορά ο επικεφαλής της Booking.com, Glenn Fogel, ο οποίος έλαβε μισθούς, μπόνους και κέρδη από μετοχές συνολικού ύψους 42,3 εκατομμυρίων ευρώ το 2023.
Ο 62χρονος άσκησε έντονη κριτική στην επενδυτική στρατηγική της ολλανδικής κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην Telegraaf τον Ιούνιο.
«Γιατί η κάποτε τόσο φιλική προς τις επιχειρήσεις Ολλανδία έχει αλλάξει τόσο πολύ;» διερωτήθηκε..
Τη δεύτερη θέση στη λίστα κατέλαβε ο Πορτογάλος μεγιστάνας αυτοκινήτων Carlos Tavares, ο οποίος ηγείται της Stellantis με έδρα το Hoofddorp, η οποία δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και του γαλλικού ομίλου PSA. Κατέχει αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Alfa Romeo, η Citroën, η Peugeot και η Opel.
Ο Tavares κέρδισε πέρυσι συνολικά 36,5 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου μισθού 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το υψηλότερα αμειβόμενο στέλεχος σε όρους μισθών ήταν ο Λούσιαν Γκρέιντζ, ο Βρετανός πρόεδρος του Universal Music Group, ο οποίος έλαβε 7,5 εκατομμύρια ευρώ ως μέρος ενός συνολικού πακέτου αξίας 27,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Kurt Sievers, ο Γερμανός επικεφαλής της NXP Semiconductors που εργάζεται στην εταιρεία για σχεδόν 30 χρόνια, είναι τέταρτος στη λίστα με 19,1 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθούμενος από τον πιο ακριβοπληρωμένο Ολλανδό, τον Richard Blickman.
Ο Blickman, γεννημένος στο Άμστερνταμ, έλαβε 19,0 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου μισθού 650.000 ευρώ, ως επικεφαλής της BE Semiconductor, πιο γνωστή ως Besi.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης