Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έφοδος» της Κομισιόν σε Nasdaq και Deutsche Börse για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων

«Έφοδος» της Κομισιόν σε Nasdaq και Deutsche Börse για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων
Deutsche Boerse και η Nasdaq έχουν βαθιά επιρροή στη διανομή δεδομένων της αγοράς

Έφοδο στα γραφεία των Nasdaq  και Deutsche Boerse πραγματοποίησε η Κομισιόν, στο πλαίσιο έρευνας για πιθανές παραβιάσεις αντιμονοπωλιακών κανόνων που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά παράγωγα.
«Επιβεβαιώνουμε την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεργαζόμαστε πλήρως. Δεν σχολιάζουμε τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε η Deutsche Boerse.

Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις

Οι αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε δύο κράτη της ΕΕ και οι στοχευμένες εταιρείες ενδέχεται να «παραβίασαν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές», όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
«Το γεγονός ότι η Επιτροπή διενεργεί τέτοιες επιθεωρήσεις δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι ένοχες για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της ίδιας της έρευνας», υποστήριξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιούνται σε μια στιγμή που η ΕΕ εξετάζει όλο και περισσότερο τον ρόλο των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ευρωπαϊκές αγορές.
Η Επιτροπή εστιάζει ιδιαίτερα στο κατά πόσον οι κυρίαρχοι παράγοντες της αγοράς εμποδίζουν τους μικρότερους ανταγωνιστές να αποκτήσουν έδαφος.

Μεγάλη επιρροή

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν εδώ και καιρό ότι χρηματιστηριακοί όμιλοι όπως η Deutsche Boerse και η Nasdaq έχουν βαθιά επιρροή στη διανομή δεδομένων της αγοράς και στην υποδομή συναλλαγών, τα οποία είναι κρίσιμα για τη λειτουργία των σύγχρονων χρηματοπιστωτικών αγορών.
Ελέγχοντας την πρόσβαση σε αυτούς τους βασικούς πόρους, μπορούν ενδεχομένως να περιορίσουν τον ανταγωνισμό και να διατηρήσουν υψηλότερο κόστος συναλλαγών για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης