Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Βράβευση της Climergia στα Environmental Awards 2024

tags :
Βράβευση της Climergia στα Environmental Awards 2024
Την τιμητική διάκριση παρέλαβαν ο Ανδρέας Καρίτζης, Managing Director της Climergia, η Αναστασία Παππά, Operations Director, και ο Φώντας Μπακούρας, Senior Sustainability Expert
Η Climergia τιμήθηκε με το Bronze βραβείο στην κατηγορία Environmental Leadership των Environmental Awards 2024, για την συνεργασία της με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) στο πλαίσιο του έργου CB CARBOFREE.
Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία και εστιάζει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος επιχειρήσεων που εδρεύουν στις διασυνοριακές περιοχές μεταξύ των δυο χωρών. Κύριοι στόχοι του αποτέλεσαν η ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και η εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στον βιομηχανικό τομέα.
Η Climergia, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, το οποίο διήρκεσε από τον Απρίλιο 2021 έως τον Απρίλιο 2023, ανέλαβε δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Μηδενικού Άνθρακα σε βιομηχανικές επιχειρήσεις τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο τη μείωση των εκπομπών του αερίου του θερμοκηπίου, την εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στην παραγωγή και την διάχυση των καλών πρακτικών για την ενίσχυση και την διάχυση της βιώσιμης ανάπτυξης στην οικονομία.
Η συμβολή της Climergia στο έργο υπήρξε καθοριστική στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα προώθησε την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών που στηρίζουν την αρμονική και οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την προσήλωση και τις συντονισμένες προσπάθειες της εταιρείας να υλοποιεί καινοτόμες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και της ευρύτερης κοινότητας.
Την τιμητική διάκριση παρέλαβαν ο Ανδρέας Καρίτζης, Managing Director της Climergia, η Αναστασία Παππά, Operations Director, και ο Φώντας Μπακούρας, Senior Sustainability Expert, σε μία λαμπερή εκδήλωση, όπου βραβεύθηκαν οι κορυφαίες πρακτικές για την αειφορία και την περιβαλλοντική ευθύνη.
Η Climergia θα συνεχίσει να επενδύει στην πράσινη μετάβαση, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που προάγουν τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης