Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος η Μόσχα – Που θα χτυπήσουν στη Ρωσία οι Ουκρανοί μόλις δώσουν άδεια οι ΗΠΑ

Στόχος η Μόσχα – Που θα χτυπήσουν στη Ρωσία οι Ουκρανοί μόλις δώσουν άδεια οι ΗΠΑ
Οι αποφάσεις της Δύσης θα ληφθούν στις 12 Οκτωβρίου στη σύνοδο των αρχηγών κρατών που στηρίζουν την Ουκρανία
Η Μόσχα και η ευρύτερη περιοχή της αναμένεται να αποτελέσουν βασικό στόχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εφόσον η Δύση, και συγκεκριμένα οι ΗΠΑ δώσουν το πράσινο φως στο Κίεβο προκειμένου να επιτεθεί με δυτικά όπλα κατά της Ρωσίας.
Σε δηλώσεις του ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής και ειδικός, Anatoly Matviychuk αναφέρει τις ρωσικές περιοχές, οι οποίες όπως υποστηρίζει, θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας ουκρανικής επίθεσης με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με τον Matviychuk, οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι η περιφέρεια της Μόσχας, οι βιομηχανικές ζώνες των Bryansk και Kaluga καθώς και η πόλη Tver όπου πέρα από βιομηχανίες, διαθέτει και ένα σημαντικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.
O Matviychuk εξέφρασε την ελπίδα πως τελικά οι ΗΠΑ και τα κράτη της Δύσης δεν θα επιτρέψουν στο Κίεβο να επιτεθεί κατά της Ρωσίας διότι κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν μια σημαντική κλιμάκωση στην ουκρανική κρίση.

Στις 12/10 οι αποφάσεις

Πάντως ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Mark Rutte υποστήριξε κατά την χθεσινή επίσκεψη του στο Κίεβο ότι το θέμα σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για μια επίθεση κατά της Ρωσίας παραμένει υψηλά στην ατζέντα της Συμμαχίας.
Όπως είπε, οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της Συνόδου των αρχηγών κρατών που υποστηρίζουν την Ουκρανία στη στρατιωτική βάση Ramstein της Γερμανίας.
«Ο πρόεδρος Biden θα έχει συνάντηση το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, με συμμάχους και, φυσικά, με την Ουκρανία, με επίκεντρο το θέμα της άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα εντός της Ρωσίας» υποστήριξε ο Rutte, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ «εργάζεται επιμελώς» για να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία, επειδή αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης