Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 2,3% για τον Nikkei 225 στο Τόκιο - Οι Σαουδάραβες αυξάνουν το μερίδιό τους στη Nintendo

Ράλι 2,3% για τον Nikkei 225 στο Τόκιο - Οι Σαουδάραβες αυξάνουν το μερίδιό τους στη Nintendo
Τρεις κεντρικές τράπεζες θα δημοσιεύσουν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα
Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για τις αγορές Ασίας-Ειρηνικού.
Ο Nikkei ηγήθηκε της ανόδου, με κέρδη 2,3%, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών της περιοχής.
Τρεις κεντρικές τράπεζες θα δημοσιεύσουν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα η Τράπεζα της Κορέας, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας και η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας.
Η άνοδος του Nikkei τροφοδοτήθηκε από τις χρηματοοικονομικές και τις καταναλωτικές κυκλικές μετοχές, με ονόματα όπως η Mizuho Financial Group
και Mitsubishi UFJ Financial Group, μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων του δείκτη.
O Kospi της Νότιας Κορέας διέγραψε τις απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,98%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,3%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,46%, με τις μετοχές λιθίου που είναι εισηγμένες στην Αυστραλία να σημειώνουν ράλι μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Rio Tinto για την εξαγορά του αμερικανικού παραγωγού λιθίου Arcadium.
Στο ταμπλό, η Liontown Resources σημείωσε άνοδο 16,22%, η Mineral Resources πρόσθεσε 5,06%, ενώ η Pilbara Minerals και η IGO διαπραγματεύονταν περίπου 3,61% και 3,36% υψηλότερα, αντίστοιχα.
Οι μετοχές της Arcadium Lithium, που είναι εισηγμένες στην Αυστραλία, σημείωσαν ράλι άνω του 42%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,14%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παρέμειναν κλειστές για τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας και θα επιστρέψουν στις συναλλαγές την Τρίτη.

Ράλι στη Nintendo λόγω Σαουδικής Αραβίας

Άλμα 3,8% σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Nintendo, καθώς το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιό του στην εταιρεία και σε άλλες αντίστοιχες ιαπωνικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.
Το γεν ενισχύθηκε κατά 0,16% και διαπραγματεύεται στα 148,46, ενώ νωρίτερα στη συνεδρίαση είχε φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από δύο μήνες.
Το δολάριο σημείωσε άνοδο μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή, η οποία περιόρισε τις προσδοκίες ότι η Fed, θα προχωρήσει σε άλλη μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης