Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Η Ρωσία δεν θα εξαναγκαστεί με στρατιωτικά μέσα – Η κατάσταση χειροτερεύει στην Ουκρανία

Borrell (ΕΕ): Η Ρωσία δεν θα εξαναγκαστεί με στρατιωτικά μέσα – Η κατάσταση χειροτερεύει στην Ουκρανία
«Υπάρχει στρατηγική λογική στην ενίσχυση της Ουκρανίας πολιτικά και στρατιωτικά προκειμένου να αναγκαστεί ο Ρώσος Πρόεδρος Putin να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό μοιάζει με πολύ μακρινή προοπτική», δήλωσε ο  Borrell
Η προοπτική να αναγκαστεί η Ρωσία να συνάψει εκεχειρία με στρατιωτικά μέσα μοιάζει πολύ μακρινή προοπτική, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell.
«Υπάρχει στρατηγική λογική στην ενίσχυση της Ουκρανίας πολιτικά και στρατιωτικά προκειμένου να αναγκαστεί ο Ρώσος Πρόεδρος Putin να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό μοιάζει με πολύ μακρινή προοπτική», δήλωσε ο Josep Borrell μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Lavrov, δεν έχουν γίνει ακόμη σοβαρές προτάσεις για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, τα δεδομένα σχετικά με αυτό το θέμα εμφανίζονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης «σαν γρίφος»
Τον Ιούνιο 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανέλαβε πρωτοβουλίες για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία:
Η Ρωσία θα σταματήσει τον πόλεμο εφόσον αποχωρήσουν τα Ουκρανικά στρατεύματα από το έδαφος νέων περιοχών της Ρωσίας δηλαδή Luhansk, Donetsk, Zaporizhia και Kherson
Μετά την τρομοκρατική επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk ο Putin χαρακτήρισε αδύνατη τη διαπραγμάτευση με όσους «χτυπούν αδιάκριτα αμάχους, αστικές υποδομές ή προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές για εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας».

Γίνεται χειρότερο

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία χειροτερεύει και κάλεσε τις χώρες της Ένωσης να αυξήσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Πρέπει να αυξήσουμε τη βοήθεια, αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Θα συνεχίσουμε επίσης να συζητάμε πώς να ξεμπλοκάρουμε τη στρατιωτική χρηματοδότηση και να αυξήσουμε τις δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας».
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προμηνύεται σε κάτι καλό για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης