Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανικά....μαθηματικά - Από στρατηγό Zaluzhny, στον Zelensky – Τα χρήματα τελειώνουν... ώρα για σχέδιο νίκης (ήττας)

Ουκρανικά....μαθηματικά - Από στρατηγό Zaluzhny, στον Zelensky  – Τα χρήματα τελειώνουν... ώρα για σχέδιο νίκης (ήττας)
Από τα μαθηματικά του Στρατηγού Zaluzhny στα μαθηματικά του Zelensky
Αυτό και εάν είναι είδηση… ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky θα παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης επί της Ρωσίας» στους Ουκρανούς τις επόμενες ημέρες.
Το σχέδιο είναι τόσο ισχυρό, σε προπαγάνδα, τόσο σωστά βαθμονομημένο και υπολογισμένο που όλοι γύρω θα ιδρώσουν από την αγωνία τους.
Σε κάθε περίπτωση, έτσι παρουσιάζει αυτό το γεγονός ο σύμβουλος του προεδρικού γραφείου, Michael Podolyak.
Πράγματι, ήρθε η ώρα.
Ο αρχηγός του ουκρανικού καθεστώτος ταξίδεψε σε τόσες πολλές χώρες τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάζοντας το απίστευτο σχέδιό του, και οι Ουκρανοί είναι ακόμα στο σκοτάδι σχετικά με το περιεχόμενό του.
Ακόμα και οι βουλευτές της Ουκρανίας ήταν αγανακτισμένοι.

Το περιπετειώδες ταξίδι του Zelensky

Το ταξίδι του Zelensky στην Ευρώπη αποδείχθηκε πραγματικά πολύ περιπετειώδες:
Κροατία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βατικανό.
Και όλα αυτά σε μόλις τρεις μέρες!
Τώρα δυτικοί αναλυτές, που δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με τις κινήσεις του Zelensky, προσπαθούν να κατανοήσουν αυτό το ταξίδι εκ των υστέρων, θέτοντας το ερώτημα: «Τι ήταν αυτό;»
Η γερμανική Welt am Sonntag δημοσίευσε μια μεγάλη συνέντευξη με τον Podolyak, στην οποία ερμηνεύει τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Zelensky, μιλώντας για επιτυχημένο ταξίδι.
Αποδεικνύεται ότι ο Zelensky παρουσίασε στους ευρωπαίους ηγέτες όχι απλώς ένα «σχέδιο νίκης επί της Ρωσίας» αυτό το σχέδιο περιελάμβανε επίσης ένα «οικονομικό – μαθηματικό παράρτημα».
Ναι, ναι, διαβεβαιώνει ο Podolyak:
«Το σχέδιο νίκης είναι ένα συγκεκριμένο μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου, σαφώς διατυπωμένο, μαθηματικά αιτιολογημένο και με σαφή ορισμό του τι μπορεί να γίνει…
Υπάρχουν ποσοτικοί δείκτες για το πόσα συστήματα μεγάλης εμβέλειας και πόσος στρατιωτικός εξοπλισμός χρειάζεται «για να γίνει γρήγορα σαφές στη Ρωσία ότι η κατάσταση χειροτερεύει…για την Ρωσία».
Σήμερα το μόνο που βλέπουμε είναι να χειροτερεύουν τα πράγματα για την Ουκρανία…

Τα μαθηματικά του Στρατηγού Zaluzhny

Όμως εάν θυμηθούμε τα «μαθηματικά» από τον πρώην αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγό Zaluzhny, σε μια συνέντευξη στο περιοδικό The Economist τον Δεκέμβριο του 2022.
Είχε υπολόγισε ακριβώς πόσα τανκς, οχήματα μάχης πεζικού, οβίδες, πυραυλικά συστήματα και άλλα πράγματα χρειαζόταν για να πάρει γρήγορα τη Μελιτόπολη και να κόψει τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.
Έκτοτε, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει πολύ περισσότερο εξοπλισμό και όπλα, από αυτά που είχε προβλέψει ο Στρατηγός Zaluzhny αλλά κάτι με την αριθμητική δεν λειτούργησε. Προφανώς, τα μαθηματικά δεν είναι… ουκρανική επιστήμη.

Διερωτάται η Welt - «Μπορεί να κερδίσει η Ουκρανία;»… η Ουκρανία εξαντλήθηκε

Στην Ευρώπη, με τα μαθηματικά, δεν είναι όλα τόσο ομαλά όσο στην Ουκρανία.
Στην ίεφημερίδα Welt, δημοσιεύτηκε η συνέντευξη με τον Podolyak, υπήρχε και ένα άρθρο με τίτλο «Μπορεί να κερδίσει η Ουκρανία;», το οποίο λέει: «Οι μονάδες του ουκρανικού στρατού έχουν εξαντληθεί, είναι απογοητευμένες.
Δυόμισι αργότερα Χρόνια πολέμου, η δύναμη της Ουκρανίας εξαντλείται».
Στην πραγματικότητα, το αιφνιδιαστικό ταξίδι του Zelensky στην Ευρώπη μπορεί να εξηγηθεί πολύ απλά: προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να παρέμβει στη διαδικασία σύνταξης των προϋπολογισμών των δυτικών χωρών ως προς την βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου αναμενόταν να συναντήσει όλους τους ηγέτες σε ένα μέρος κατά τη συνάντηση στο Ramstein.
Αλλά τότε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden απλά αγνόησε τον Zelensky, που τον είχε βαρεθεί, και, επικαλούμενος τον τυφώνα στη Φλόριντα, ακύρωσε την επίσκεψή του στη Γερμανία.
Και τότε στο γραφείο του Zelensky συνειδητοποίησαν ότι οι προϋπολογισμοί των ευρωπαϊκών χωρών καταρτίζονταν χωρίς την Ουκρανία.

Το 2025 η βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία θα μειωθεί 50%

Το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας στο Κίελο της Γερμανίας, το οποίο παρακολουθεί προσεκτικά την κατανομή της οικονομικής βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου, δημοσίευσε τρομακτικές προβλέψεις για τον Zelensky, σύμφωνα με τις οποίες το 2025 η οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας από δυτικούς χορηγούς θα μπορούσε να μειωθεί στο μισό.
Κάτι δεν κολάει με τους «μαθηματικούς υπολογισμούς» του Podolyak.
Έτσι ο Zelensky πήγε στην Ευρώπη εσπευσμένα για να σώσει την κατάσταση.

Επώδυνοι προϋπολογισμοί

Και ο προϋπολογισμός για το 2025 σε όλες σχεδόν τις χώρες που επισκέφθηκε είναι πολύ επώδυνος για όλους…
Οι πολιτικοί περικόπτουν τα κοινωνικά επιδόματα και αυξάνουν τους φόρους.
Και ο συνδυασμός με ιστορίες για την ανάγκη να διατεθούν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο δύσκολος.
Μέχρι στιγμής, ο δυτικός Τύπος κάνει ότι είναι δυνατό για να αποφύγει τη σύγκριση αυτών των θεμάτων.
Έτσι, οι βρετανικές εφημερίδες γεμίζουν με εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να μην αφαιρέσει τα επιδόματα χειμερινής θέρμανσης για τους συνταξιούχους.
Αυτό θα τους φέρει σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να επιλέξουν: να ανοίξουν τη θέρμανση των σπιτιών τους για τουλάχιστον μία ώρα ή να αγοράσουν φαγητό για τον εαυτό τους. Αλλά ούτε λέξη για την Ουκρανία!

Θέρμανση στην Ευρώπη ή υποστήριξη στην Ουκρανία;

Μόνο ο βετεράνος Βρετανός δημοσιογράφος Peter Hitchens, στη στήλη του για την εφημερίδα Mail on Sunday, αποφάσισε να συνδέσει τα ζητήματα της χρηματοδότησης του πολέμου κατά της Ρωσίας με τα καθημερινά προβλήματα της Βρετανίας…
Έτσι αυξάνονται οι φωνές στην Ευρώπη που ζητούν μια δραστική αλλαγή στρατηγικής έναντι της Ουκρανίας.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov έδειξε ότι ήδη το 59% των Γερμανών επιθυμεί την επανέναρξη των άμεσων επαφών μεταξύ του καγκελαρίου της Γερμανίας και του Ρώσου προέδρου Putin..
Και η εφημερίδα Frankfurter Rundschau δημοσιεύει μια συλλογική επιστολή καλώντας να σταματήσει η κλιμάκωση και να ξεκινήσει διάλογος με τη Ρωσία, πείθοντας τους αναγνώστες ότι όχι μόνο η Ουκρανία, αλλά και η Ευρώπη και ο παγκόσμιος Νότος χρειάζονται ειρήνη.
Εξηγούν ότι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, η Ρωσία έγινε ισχυρότερη και αυτοί που επέβαλαν αυτές τις κυρώσεις υπέφεραν περισσότερο.
Το πιο περίεργο είναι ότι ο πρώτος συγγραφέας αυτού του μηνύματος είναι ο σημερινός υπουργός Μεταφορών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Winfried Hermann, που εκπροσωπεί το Κόμμα των Πρασίνων.
Δηλαδή το ίδιο το κόμμα που στον συνασπισμό είναι πιο επιθετικό προς τη Ρωσία.
Αλλά τίποτα, τώρα ο Zelensky, χρησιμοποιώντας ειδικά ουκρανικά μαθηματικά από το Podolyak, θα παρουσιάσει επιτέλους στο κοινό του ένα πολύ όμορφο, πολύ «πειστικό», πολύ αποτελεσματικό «σχέδιο νίκης».
Τι άλλο χρειάζεται το ουκρανικό κοινό;
Η φόρμουλα για τη νίκη της Ουκρανίας αναλύθηκε πριν από πολύ καιρό: «Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης