Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πλήγμα για Zelensky – Οι Ουκρανοί θέλουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Νέο πλήγμα για Zelensky – Οι Ουκρανοί θέλουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών τηρεί θετική ή ουδέτερη στάση στην ιδέα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ουκρανία
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών τηρεί θετική ή ουδέτερη στάση στην ιδέα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ουκρανία με βάση έναν ευρύ συνασπισμό κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων επισημαίνει το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου με αφορμή δημοσκόπηση που διεξήχθη στις 20 με 27 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 50% των ερωτηθέντων βλέπει την ιδέα θετικά, το 33% δηλώνει ουδέτερο ενώ το 13% την αντιλαμβάνεται αρνητικά.
Οι τάσεις αυτές είναι αντίστοιχες σε όλες τις περιοχές της χώρας, με το 46% έως 53% των ερωτηθέντων να θεωρούν την πρωτοβουλία πολλά υποσχόμενη.
Πολλοί εκτιμούν – σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror of the Week - ότι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα ήταν απαραίτητη για να σωθεί το κράτος, να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με τους διεθνείς εταίρους.

Πλήγμα

Σε αυτό το σενάριο ο πρόεδρος Zelensky θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα καθώς o σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης, θα περιόριζε την επιρροή του στενού του κύκλου, ενώ το κοινοβούλιο θα έπρεπε να αυξήσει τις πρωτοβουλίες του.
Ωστόσο, η εφημερίδα επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Zelensky δεν είναι έτοιμος να κάνει αυτό το βήμα.
Σε συνέντευξη Τύπου τον Δεκέμβριο του 2023, απέφυγε μια ερώτηση σχετικά με την ιδέα, συζητώντας τη μείωση του μεγέθους του υπουργικού συμβουλίου αντί για τη μεταρρύθμισή του.
Υπενθυμίζεται πως οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία είχαν προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου 2023, ενώ οι προεδρικές εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024 αλλά καμία εξ αυτών δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του πολέμου και της επιβολής στρατιωτικού νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης