Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι Ρώσοι δεν βιάζονται να καταλάβουν το Kharkiv

Γιατί οι Ρώσοι δεν βιάζονται να καταλάβουν το Kharkiv
Στρατιωτικός ειδικός αναλύει τις ρωσικές στρατιωτικές προτεραιότητες στο μέτωπο της ειδικής επιχείρησης
Η Ρωσία δεν βιάζεται να καταλάβει το Kharkiv, γιατί πριν από αυτό είναι απαραίτητο να κατασταλεί η ουκρανική αμυντική αντίδραση σε Donetsk και Lugansk, εκτιμά ο στρατιωτικός ειδικός Vasily Dandykin.
Μιλώντας στο news.ru, σημειώνει ότι είναι ανάγκη προηγουμένως να απελευθερωθεί πλήρως η περιοχή του Kursk, όπου εισέβαλαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο της κατάληψης του Kharkiv δεν έχει τεθεί ακόμη στο τραπέζι αλλά μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον.
Προέχει η περικύκλωση του Kupyansk.
Ο Dandykin διευκρίνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε ήδη προτείνει στην Ουκρανία να αποσύρει τα στρατεύματά του από τις νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά ο Volodymyr Zelensky απάντησε με ένα ανεδαφικό «σχέδιο νίκης».
Ο ειδικός υποστηρίζει ότι το Κίεβο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκλογές την άνοιξη του 2025 και να νομιμοποιήσει την εξουσία του Zelensky και την παρούσα Βουλή.
Όπως επισημαίνει ο ειδικός θα κατατεθεί απατηλή πρόταση για προσωρινή εκεχειρία.

Υπάρχει και η Zaporizhia

Εξάλλου για τους Ρώσους εκτός από το Kharkiv, υπάρχει και η Zaporizhia.
«Είναι απαραίτητο να καταστραφούν οι κύριες δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, να χτυπηθεί το μακρινό πίσω μέρος και τότε το ζήτημα θα επιλυθεί.
Αυτή είναι σκληρή και έντονη δουλειά», κατέληξε ο Dandykin.
Ο απόστρατος συνταγματάρχης της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Oleg Starikov είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η ομάδα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να περικυκλωθεί στην περιοχή Kupyansk στο Kharkiv.
Πρόσθεσε ότι, έχοντας φτάσει στο πίσω μέρος της ομάδας Kupyansk, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν να κινούνται, δημιουργώντας απειλή για το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης