Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικά βομβαρδιστικά Stealth Β-2 χτύπησαν πέντε αποθήκες των Houthi στην Υεμένη

Αμερικανικά βομβαρδιστικά Stealth Β-2 χτύπησαν πέντε αποθήκες των Houthi στην Υεμένη
Oι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες χρησιμοποιούσαν τέτοια οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων στην περιοχή της Ερυθρά Θάλασσας, τόνισε ο ΥΠΑΜ
Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν την Πέμπτη 17/10 το πρωί, πέντε υπόγειες αποθήκες όπλων των Houthi στην Υεμένη, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, διευκρινίζοντας ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν βομβαρδιστικά stealth τύπου B-2 Spirit.
«Σήμερα, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών B-2 έπληξαν με ακρίβεια πέντε υπόγειες θωρακισμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων σε ελεγχόμενες από τους Χούθι περιοχές της Υεμένης», αναφέρει η ανακοίνωση του Lloyd Austin, ο οποίος επισημαίνει ότι οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες χρησιμοποιούσαν τέτοια οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων στην περιοχή της Ερυθρά Θάλασσας.
«Κατόπιν εντολής του προέδρου Biden, ενέκρινα αυτά τα στοχευμένα πλήγματα για να υποβαθμίσουμε περαιτέρω την ικανότητα των Houthi να συνεχίσουν την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά τους και για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις και το προσωπικό των ΗΠΑ σε μια από τις πιο κρίσιμες πλωτές οδούς του κόσμου», σημειώνει ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) ανακοίνωσε ότι συλλέγει στοιχεία για τον αντίκτυπο των σημερινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον υποδομών των Houthi στην Υεμένη, υπογραμμίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν απώλειες αμάχων.
Νωρίτερα, το προσκείμενο στους Houthi τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah είχε μεταδώσει πως οι ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ και Βρετανίας εξαπέλυσαν επιθέσεις τα ξημερώματα εναντίον της πρωτεύουσας Σανάα και της πόλης Σάαντα (βορειότερα).
Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Houthi εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Aden και στον Ινδικό Ωκεανό.
Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στην Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης